Els usuaris posen un 7,8 de nota a l'Hospital Sant Bernabé

Gràfic Interactiu: L'Observatori de Salut de Catalunya revela que els metges de la comarca visiten d'11 a 14 pacients diaris

Aida Morales
21 de juliol del 2015
Actualitzat el 22 de juliol a les 11:49h

Hospital Sant Bernabé de Berga Foto: Aida Morales


Els usuaris posen un 7,8 de nota al tracte rebut a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, una dada que coincideix exactament amb la mitjana hospitalària de Catalunya, segons l'informe del 2014 de l'Observatori de Salut de Catalunya presentat recentment. 

L'Observatori també avalua el percentatge d'ingressos urgents, les cesàries o la quantitat de nadons nascuts molt prematurament i, per altra banda, l'efectivitat del centre hospitalari. En aquest cas, destaca com a valors negatius la quantitat de morts a 30 dies i el nombre de reingressos. Pel que fa a la sostenibilitat econòmica, recull valors baixos pel que fa a la rendibilitat, i un endeutament que el centre qualifica en un 87,2% i el Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (Siscat) en un 77,9%. 

En aquest mateix estudi, l'Observatori també avalua les àrees d'atenció primària distribuïdes pel Berguedà entre EAP Alt Berguedà, EAP Baix Berguedà i EAP Berga Centre. Les dades mostren, per exemple, que els metges del Baix Berguedà són, en el conjunt de la comarca, els que més visites realitzen per dia: 14. Per contra, els de Berga són els que menys, amb 11, i els de l'Alt Berguedà, es mantenen al llindar amb 11,2. En el conjunt de Catalunya, la mitja en aquest aspecte se situa en les 13,4 visites per dia i metge.
 

Dades Observatori del Sistema de Salut de Catalunya




Per altra banda, també treu a la llum el nombre de visites que cadascuna d'aquestes zones realitza al llarg de l'any. Els centres d'atenció primària de l'Alt Berguedà són les que en fan menys, 49.082; mentre que aquesta xifra s'incrementa al Baix Berguedà fins a 90.892, i continua pujant a l'àmbit territorial Berga Centre amb 134.958 visites. 

També destaca el nombre de nens vacunats en aquests centres, situant la mitja de Catalunya en el 90,9%, però que s'incrementa al Berguedà. L'informe només recull les dades de l'EAP de Berga Centre i de Baix Berguedà, amb un 91,7% de nens vacunats i un 94,3%, respectivament.