El Berguedà demanarà a Artur Mas que el Pi de les Tres Branques sigui el símbol del 27S

L'Ajuntament de Castellar del Riu enviarà una carta aquesta setmana al president del Govern

Aida Morales
20 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:16h
Pi de les Tres Branques
Pi de les Tres Branques | Pere Gendrau

Pi de les Tres Branques Foto: Pere Gendrau


L'Ajuntament de Castellar del Riu està totalment convençut que el Pi de les Tres Branques és un dels símbols més importants i, alhora, més infrautilitzats de l'independentisme dels Països Catalans. Per això, i després del darrer Aplec nacional que s'ha realitzat aquest diumenge, el consistori ha mostrat la seva predisposició perquè l'arbre emblemàtic citat per Jacint Verdaguer es converteixi en el símbol del procés català fins el proper 27 de setembre. 

En aquest sentit, i segons ha anunciat a NacióBerguedà l'alcalde del municipi, Adrià Solé, la intenció durant aquesta propera setmana és enviar una carta oficial directament al president de la Generalitat, Artur Mas, amb aquesta proposta, perquè el Govern ho valori i es pugui portar a terme. 

"Aquest és un any decidiu", ha destacat, tant pel moment que està vivint Catalunya amb la vista posada en les previstes eleccions plebiscitàries, però també perquè el Pi de les Tres Branques torna a estar complet. Segons ha recordat, la recol·locació de la branca serrada ha requerit una gran inversió de 35.000 euros, una despesa que han cobert la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona i que, en aquest sentit, se n'hauria de treure algun profit. 

Per a Solé, doncs, la idea de l'Ajuntament reforçada per diversos col·lectius del municipi i forces polítiques de la comarca és que el Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat de la llengua i dels PPCC, esdevingui una de les "bases" i "marca" del nou projecte de país. Un "punt de partida", ha afirmat, basat en una "idea humil" però ambiciosa, ja que l'arbre monumental de Catalunya és un dels "millors símbols" de l'independentisme català, i així es vol transmetre.