Borredà assumeix la neteja del tram protegit de la Riera de Merlès

Tres persones netejaran les zones d'aparcament i els espais més inaccessibles des de Les Llosses fins a Santa Maria de Merlès

Redacció
20 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:49h
Deixalles a les zones d'aparcament de la Riera de Merlès
Deixalles a les zones d'aparcament de la Riera de Merlès | Ajuntament de Borredà

Borredà es farà càrrec, a partir d'aquest dilluns i de manera provisional, de la neteja del tram protegit de 12 quilòmetres de la Riera de Merlès que comprèn des de l'Hostalet (Les Llosses) fins Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès). Aquest és l'acord a què ha arribat l'Ajuntament de Borredà amb l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, l'organisme que coordina les actuacions en aquesta riera, amb l'objectiu de netejar-la i mantenir en condicions l'espai natural. 

Segons han informat, serà un equip de tres persones procedents del Pla d'Ocupació de la Diputació de Barcelona el que s'encarregarà de realitzar la neteja durant el que queda d'estiu. Aquestes persones, que fins el moment feien tasques de manteniment al nucli urbà de Borredà, netejaran els espais d'estacionament, i baixaran als gorgs principals per treure les deixalles dels llocs més inaccessibles. 

Per a l'alcalde de Borredà, Joan Roma, és important portar a la pràctica aquesta mesura, ja que, si bé la majoria d'usuaris de la riera tenen un “comportament exemplar”, també ha afirmat que n'hi ha alguns que continuen llençant les deixalles a peu d'aparcament. D'altra banda, però, destaca el “progressiu interès” dels banyistes per deixar la riera neta, així com la millora en els estacionaments. 

En els propers dies, l'ADBerguedà procedirà a col·locar la senyalització de prohibició de la circulació pel que fa a autocars, i també s'instal·laran cartells de punts de recollida de deixalles.
 

L'equip que s'encarregarà de la neteja de la Riera de Merlès Foto: Ajuntament de Borredà

 

Un dels gorgs més inaccessibles ple de deixalles Foto: Ajuntament de Borredà