Aspectes d'àmbit nacional no faran «trontollar» l'acord entre CiU i PSC al Consell Comarcal

El portaveu socialista assegura que és "més fort” el que els uneix, que el que els separa

Aida Morales
17 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:09h
CiU i PSC pacten un acord de governabilitat al Consell Comarcal del Berguedà
CiU i PSC pacten un acord de governabilitat al Consell Comarcal del Berguedà | Aida Morales

El recent pacte de governabilitat entre Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) al Consell Comarcal del Berguedà no “trontollarà” per possibles discrepàncies d'àmbit nacional, segons ha assegurat en roda de premsa el nou president de l'ens, David Font. Tal com ha explicat, l'acord va arribar després de diverses reunions amb els altres grups i arran de veure que, amb els socialistes, hi havia una gran coincidència amb projectes i maneres de fer. 

Així doncs, i entenent que la situació econòmica que viu la comarca és “complicada”, ha remarcat Font, es va creure convenient buscar aliances per assolir una governabilitat forta, ja que els set consellers de CiU no li asseguraven una majoria absoluta. A més, ha destacat, es va creure necessari sumar “totes les mans possibles”, una voluntat que es manté a l'hora de treballar amb la resta de formacions polítiques del Berguedà. 

Per a Garcia, l'acord amb CiU va venir sol: “No portàvem pràcticament 10 minuts parlant, que vam deixar de parlar de pactes i vam començar a parlar de projectes”. Per contra, ha explicat, les reunions que es van fer amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) no van fructiferar, trobant maneres de fer distintes, i moltes més coincidències amb CiU: “Els ponts que ens uneixen a la comarca amb Convergència no són els que ens uneixen amb Esquerra”.

No obstant això, ha volgut deixar clar que hi haurà llibertat de vot a nivell de grup i individual en tots els aspectes, de manera que visions diferents en l'àmbit nacional “no erosionaran” la relació entre els dos aliats: "És més fort el que ens uneix que el que ens separa".  

En els proper 10 o 15 dies, ha precisat Font, s'anirà desgranant l'organigrama polític comarcal, del qual ja se sap que el PSC obtindrà una vicepresidència. A més, també es tirarà endavant un Pla de Mandat, en què es demanarà la col·laboració i implicació de totes les forces polítiques.

 

David Font i Abel Garcia explicant la motivació del pacte al Consell Comarcal Foto: Aida Morales