Unes 80 persones analitzen constel·lacions a la Nit d'Estels del CEB

Carles Navarro explica "curiositats" de l'univers i ho relaciona amb la mitologia

Redacció
17 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:32h
Participants a l'activitat Nit d'Estels del CEB
Participants a l'activitat Nit d'Estels del CEB | CEB

Una vuitantena de persones han participat aquest dimecres a la ja tradicional 'Nit dels Estels' que organitza el Club Esquí Berguedà en el marc de les seves activitats d'estiu. Aquest any, la trobada va tenir lloc a la Figuerassa, on es va convidar tothom a analitzar les constel·lacions que, a l'estiu, és quan es veuen més bé. 

A més, l'anticicló va acompanyar un cel clar de núvols i, segons ha explicat Carles Navarro a NacióBerguedà, instructor de l'activitat, es van poder visualitzar perfectament diversos estels i constel·lacions. Primer, ha destacat, els participants van rebre una breu classe d'astronomia bàsica amb “quatre curiositats interessants de l'univers”. A continuació, va detallar les constel·lacions que es poden veure en cada època de l'any i, en aquest cas, les d'estiu: “De fet, és l'època que va més bé per fer aquesta activitat, ja que, a més, les temperatures són molt agradables”. 

Durant l'activitat, els participants també van refrescar la memòria sobre mitologia grega i van vincular alguns estels amb llegendes. En conjunt, un taller complet que el CEB ofereix de manera gratuïta i que forma part de la 19a edició dels Sopars a la Fresca. 
Arxivat a