CiU pacta amb el PSC la governabilitat del Consell Comarcal del Berguedà

L'acord permetrà la investidura de David Font com a president per majoria absoluta

Aida Morales
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:44h
David Font
David Font | Aida Morales

David Font Foto: Aida Morales


Convergència i Unió (CiU) del Berguedà i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han pactat, prèviament al Ple de constitució del nou Consell Comarcal que tindrà lloc aquest divendres al migdia, un acord per la investidura del nou president de l'ens comarcal, així com per la governabilitat de la institució durant els propers quatre anys. 

Amb aquest pacte, el grup dels socialistes es compromet a votar la investidura del convergent David Font com a president del Consell i, a canvi, es quedaria amb la vicepresidència (àrea de coordinació) i altres àrees de treball. Segons ha informat CiU en un comunicat, aquest és un principi d'acord sorgit de diverses reunions i converses mantingudes, i arran de la “sintonia” dels dos partits en tot un seguit de projectes comuns d'abast comarcal i en benefici dels 31 municipis de la comarca. 

Un acord, precisen, que tan sols és “el principi del treball conjunt” entre CiU i PSC i que, en qualsevol cas, no és exclusiu a cap altra formació política: “Aquest no és en cap cas un pacte excloent (...) però sí que garanteix a la força majoritària estar al capdavant de l'ens”. 

En aquest punt, durant els propers tres mesos es realitzarà un Pla de mandat, mentre que en les properes setmanes es concretarà un cartipàs de conselleries i el nou organigrama polític propi del Consell Comarcal, amb les dues formacions representades en el seu òrgan de govern.