Una exposició sobre Àngel Prat obre un nou espai d'artistes del Berguedà a l'Ametlla de Merola

L'exposició mostra 102 fotografies plenes d'història de la vida al camp i a la fàbrica

Redacció
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:04h

Exposició d'Àngel Prat Foto: Logos Berguedà


El panorama cultural del Berguedà s'enriqueix, i ho fa des del Baix Berguedà, justament a l'Ametlla de Merola. És allà, dins de les instal·lacions de Logos Berguedà, on aquest dijous s'ha inaugurat un nou espai d'artistes berguedans. En aquest, les obres del fotògraf berguedà traspassat el 2002 Àngel Prat en són les primeres protagonistes, un projecte de la comissària de l'exposició Sònia Granel, que ha proposat una selecció temàtica de les millors imatges de l'artista. 

En total, el nou espai recull prop d'un centenar d'obres visuals de Prat, un apassionat de la fotografia, del paisatge i de la comarca, que explica de manera particular i personal la història del seu temps. De fet, Àngel Prat va néixer el 1906 a Cal Vidal (Puig-reig) i, quan tenia setze anys, es va traslladar amb la seva família a Viladomiu Vell. Va ser allà on es va començar a interessar per la màgia de la fotografia, va adquirir la seva primera càmera i va començar a estudiar-ne les possibilitats.

Al llarg de la seva vida, el fotògraf va captar una gran quantitat d'imatges quotidianes i de paisatge. Moltes, relacionades amb les feines agrícoles a les masies, però també vinculades al món industrial del tèxtil i, fins i tot, va trepitjar la crònica social i periodística. Amb això, va aconseguir diversos premis nacionals i internacionals, que el van situar com un referent de la vida de la comarca i, a hores d'ara, de la seva història. 

Per aquest motiu, Sònia Granel, tècnica d'arxius fotogràfics va proposar una selecció de 102 imatges que s'han organitzat a partir de diverses temàtiques. Aquestes, es podran veure al Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig, on s'hi exposarà l'obra de les colònies tèxtils, les feines del camp, els paisatges i la seva vida d'adult; i a Logos Berguedà, a l'Ametlla de Merola, on es podrà gaudir de les millors fotografies premiades, les infraestructures i les vivències de Prat arreu del món.
Arxivat a