Els 15 Plans d'Ocupació a Berga posposats per irregularitats es convocaran després de l'estiu

La regidora Sílvia Armengou assegura que l'antic equip de govern no va complir les bases de publicació a un butlletí oficial

Aida Morales
20 de juliol del 2015
Actualitzat el 21 de juliol a les 12:33h
Els 15 Plans d'Ocupació de l'Ajuntament de Berga que van quedar paralitzats durant els darrers mesos de mandat de Convergència i Unió (CiU) es desencallaran després de l'estiu, amb una nova convocatòria. Aquesta és la solució que l'equip de govern del nou consistori ha decidit, després que la seva primera designació hagués de ser anul·lada perquè, segons va alertar el secretari, no es complien les bases de publicació en un butlletí oficial. 

En aquest sentit, tal com ha explicat a NacióBerguedà la regidora de Recursos Humans, Sílvia Armengou, l'única solució per a no perdre la subvenció de la Diputació de Barcelona i poder donar la feina promesa als ciutadans és tornar a convocar el concurs, que es va anunciar per primera vegada a finals de febrer, per a 15 plans destinats a reforçar algunes de les àrees més necessitades de l'Ajuntament. 

“Quan vam entrar, el primer que vam fer va ser parlar amb els tècnics”, ha explicat. A partir de llavors, es van sospesar diverses possibilitats, com ara que l'Agència de Desenvolupament del Berguedà es fes càrrec del procés, tot i que, segons han explicat, el seu gerent, Eduard Barcons, va avisar que, “tal com estava, ell no ho acceptava”. Així doncs, l'única opció que el nou equip de govern considera que hi ha és tornar a començar des del principi, amb una nova convocatòria que es preveu efectuar entre setembre i octubre. 

No obstant això, ha destacat Armengou, hi havia algunes persones a qui ja se'ls havia dit que se'ls havia concedit el lloc. Amb aquestes, l'Ajuntament de Berga s'hi va reunir a principis de la setmana passada tot i que, segons ha manifestat, no se'ls pot assegurar el manteniment de la plaça. En tot cas, se'ls avisarà personalment perquè puguin tornar a presentar-se el concurs. 

Entre els plans convocats al febrer, constaven places per educador social, per a personal d'oficina de turisme, personal d'arxiu, d'agents cívics, de biblioteca, de peó de manteniment d'instal·lacions esportives, de construcció i d'oficial de primera de construcció. La major part d'aquests, ha explicat la regidora, es mantindran, sobretot aquells relacionats amb les persones a qui, prèviament, s'havien adjudicat. Així i tot, ha remarcat que d'altres patiran certes modificacions, ja que s'han d'adaptar al que Armengou considera les noves necessitats reals del consistori. 

Inici, com a màxim, al gener

Com que es tracta de Plans d'Ocupació subvencionats per la Diputació de Barcelona, l'ajuda va estretament lligada amb la seva execució en un termini de temps determinat. En aquest cas, el màxim perquè aquests plans es posin en funcionament, és a dir, que les persones triades comencin a treballar, és l'1 de gener, ja que la data màxima per finalitzar-los és el 30 de juny,

L'Ajuntament, però, preveu que es puguin donar abans, tot i que dependrà dels temps de la convocatòria, de les entrevistes i de la selecció. Per altra banda, Armengou ha confirmat que, del total de la subvenció, el consistori ja n'ha rebut el 50%, i que l'altra meitat es farà efectiva quan els plans hagin finalitzat. 
Arxivat a