Una fotografia de la Mina de Petroli de Guardiola guanya el 3r premi de Wiki Loves Earth

La fotografia de Gmorenocollado ha estat la tercera millor de les Comarques Centrals

Redacció
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:58h
Fotografia guanyadora del 3r premi de Wiki Loves Earth
Fotografia guanyadora del 3r premi de Wiki Loves Earth | Gmorenocollado

Fotografia guanyadora del 3r premi de Wiki Loves Earth Foto: Gmorenocollado


Una fotografia de l'acumulació d'aigua que hi ha en una de les galeries centrals de la Mina de Petroli de Riutort, situada al terme municipal de Guardiola de Berguedà, ha estat la guanyadora del tercer premi del concurs de fotografia del patrimoni natural 'Wiki Loves Earth' en la categoria de Comarques Centrals. 

Aquesta instantània ha estat la tercera millor de totes les que s'han enviat, precedida per una imatge de Collsacabra i una altra de Foradada-Rupit. L'autor de la fotografia berguedana treballa sota l'àlies 'Gmorenocollado', la aquesta i mostra el reflexes de l'aigua a l'interior d'una mina única a Catalunya i molt particular arreu d'Europa. 

Aquests premis, basats principalment en buscar les millors fotografies dels paisatges mundials, tenen per objectiu millorar els continguts sobre el patrimoni natural, en el cas català, de la Viquipedia, i són fruit d'un projecte d'Amical Wikimèdia amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibiliat 

De fet, aquest concurs que ha Catalunya ha complert la seva segona edició, se celebra arreu del món. Aquest any, el premi absolut a la millor fotografia ha estat pell fotògraf de Cerdanyola Miquel Pons, amb una imatge del Collsacabra. Aquesta instantània és també la guanyadora del primer premi en la categoria de Comarques Centrals. De fet aquest concursant, guanyador també de la primera edició del concurs en la seva categoria, ha presentat enguany una trentena de fotografies i s'ha endut un total de tres guardons en diferents modalitats.

1.344 fotografies de 228 espais protegits

En aquesta segona edició, s'han rebut 1.344 instantànies de 228 espais protegits i elements del patrimoni natural català enviades per 40 fotògrafs. A més, aquest 2015 s'han aconseguit fotografies d'elements del patrimoni natural que no en tenien, fet que completa i amplia el catàleg d'imatges per a la Viquipèdia i la seva reutilització oberta a tothom a través de Wikimedia Commons.
 

Fotografia guanyadora del concurs a tot Catalunya 2014 (Pedraforca - Berguedà)