L'IES de Bagà i l'organització Xarxa Tecnològica creen un fons de reciclatge d'ordinadors

Els aparells recollits seran entregats a estudiants amb famílies en risc d'exclusió social

per Redacció, 16 de juliol de 2015 a les 13:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ordinador portàtil. Foto: Adrià Costa
 

L'IES l'Alt Berguedà de Bagà, l'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'institut, l'organització Xarxa Tecnològica del Berguedà i l'Equip Bàsic de Serveis Socials de l'Alt Berguedà han signat un conveni per tirar endavant un projecte solidari inèdit a la comarca. Es tracta d'un fons de reciclatge d'ordinadors que s'entregarien a les famílies més necessitades per fer front a les demandes d'ús, cada vegada més habituals, d'aquests aparells entre els estudiants. 


Segons consta en el conveni, hi ha un alt nombre de llars que, durant l'any, renoven l'ordinador portàtil per comprar-ne un de millor. Davant d'aquesta situació, l'organització Xarxa es predisposa, de manera gratuïta, a fer un repàs de l'aparell i a deixar-lo a punt per a ser reutilitzat. Pel que fa al seu repartiment, seran els Serveis Socials qui els distribuiran, mentre que l'institut serà el que tindrà en dipòsit els ordinadors. El conjunt dels aparells, però, seran propietat de l'AMPA i per a ús exclusiu de les famílies necessitades que en siguin membres. 

Amb aquest conveni es busca que cap estudiant de l'IES tingui dificultats per realitzar els treballs o exercicis que s'imposen des del centre. De la mateixa manera, començar a crear consciència de reciclatge i reutilització dels aparells electrònics.

 

Participació