Eduard Freixedes és el nou cap d'Interior a la Catalunya Central

Juli Gendrau presenta el nou càrrec del Govern de la Generalitat

Redacció
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:36h
La Catalunya Central ja té nou director de Serveis Territorials d'Interior. Aquest és Eduard Freixedes, economista i amb titulació en gestió pública per l'IESE. L'ha presentat aquest dimecres el delegat del Govern a la Catalunya Central i exalcalde de Berga, Juli Gendrau, tot remarcant la seva trajectòria professional dins de la Generalitat des de 1998, així com a l'Ajuntament de Barcelona.  

Amb aquest nou càrrec, Freixedes haurà de gestionar tot allò relacionat amb l'àmbit policial, però també d'incendis i rescats. En aquest sentit, i en un estiu eminentment calorós, ha destacat la importància de portar a terme “mecanismes de coordinació” de tots els agents que col·laboren en un incendi forestal, ja que només d'aquesta manera es pot impedir que un foc es converteixi en “un gran incendi”. 

Per altra banda, el nou director d'Interior considera que la seva experiència en el món municipal l'ajudarà a fer “més propera” l'actuació del Departament a la Catalunya Central i, en aquest mateix sentit, a la seva reunió de presentació ja s'ha començat a informar sobre el pla Infocat i el nou Document únic de protecció civil municipal en cas d'incendis. Durant la sessió informativa que ha tingut lloc al Palau Firal de Manresa, també s'han donat els detalls del dispositiu dels Bombers per a aquesta campanya forestal, el punt de trànsit i el Centre de Comandament Avançat.