ERC no descarta un pacte d'esquerres d'última hora per governar el Consell Comarcal

L'assemblea d'alcaldes i regidors del Berguedà escull Eduard Coronado com a portaveu del grup republicà i Josep Colillas com a president

Aida Morales
15 de juliol del 2015
Actualitzat el 16 de juliol a la 13:31h
Bona part dels regidors i alcaldes d'ERC al Berguedà
Bona part dels regidors i alcaldes d'ERC al Berguedà | Aida Morales

Bona part dels regidors i alcaldes d'ERC al Berguedà Foto: Aida Morales


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Berguedà no defalleix en la seva recerca d'un pacte que els permeti optar a la presidència del Consell Comarcal del Berguedà. Per això, i segons ha explicat Eduard Coronado a NacióBerguedà, el partit manté la porta oberta a un "pacte d'esquerres" amb la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) fins l'últim moment. 

En aquest cas, doncs, i segons s'ha votat a l'assemblea d'alcaldes i regidors que hi ha hagut aquest dimecres al vespre, els càrrecs electes han escollit l'actual alcalde de Casserres, Josep Colillas, perquè es postuli com a president de l'ens comarcal, amb Coronado com a portaveu del grup. Els dos, ha destacat el regidor de Castellar de n'Hug, tenen experiència prèvia i poden tirar endavant una remodelació cap a l'esquerra del Consell Comarcal. 

 

Assemblea comarcal d'ERC Foto: Aida Morales

"Convergència té set regidors, Esquerra sis, el que queda d'Unió dos, la CUP dos i PSC dos", ha recordat Coronado, tot remarcant que, amb aquesta composició sense "majories aclaparadores", es podria aconseguir desbancar CiU després de més de 20 anys. Per això, ha afirmat que "lo ideal seria un front d'esquerres que vetlli per un canvi en quant a lo social". 

En el Ple de constitució del Consell Comarcal que tindrà lloc aquest divendres a les 12.00 del migdia, doncs, ERC presentarà la seva proposta de president i, segons ha dit, votarà en contra d'altres propostes com ara la del convergent, David Font, qui, si no hi ha pactes amb Esquerra, serà el nou president de l'ens comarcal

Pel que fa a la millora de resultats triplicant consellers, Coronado ho ha celebrat, tot destacant la situació en què es trobava el partit: "Veníem d'un punt de partida molt i molt baix, i hem fet un salt quantitatiu, però també qualitatiu". 
 

Assemblea comarcal d'ERC Foto: Aida Morales