Els Castellers de Berga estrenen local a Cal Cuberas, a la Ronda Moreta

La colla blau marí celebra poder assajar a la capital, tot i que lamenta el "poc interès" que hi ha hagut fins el moment per part de l'ajuntament i l'església

Aida Morales
15 de juliol del 2015
Nou local dels Castellers de Berga
Nou local dels Castellers de Berga | Aida Morales

Després de tres anys d'assaigs provisionals, primer al gimnàs de l'Institut Guillem de Berguedà, després al gimnàs de l'Escola de Santa Eulàlia i, finalment, al Teatre de Cal Rosal, els Castellers de Berga han pogut traslladar, finalment, el seu local d'assaig al centre de la ciutat. Serà a l'edifici protegit com a Bé Cultural d'Interès Local de Cal Cuberas, a la Ronda Moreta 12, un gran espai que els permet desenvolupar les necessitats de la colla i realitzar castells amb l'alçada suficient. 

“El primer objectiu que ens vem marcar aquest any, ja l'hem complert”, ha explicat el president de la colla, Xavier Torrabadella, a NacióBerguedà. Segons ha declarat, el fet d'aconseguir tenir local a Berga ha estat un camí llarg i dur, en què la colla s'ha sentit sola en molts moments, tant pel que fa al suport de l'Ajuntament de Berga, com per part de l'Església. 

De fet, i després de decidir-se a pagar el lloguer d'un local privat, la colla berguedana ja havia picat diverses portes. Entre aquestes, havia intentat assajar en locals municipals que actualment es troben en desús o, fins i tot, s'havia parlat amb membres de l'Església per poder ocupar una part de Sant Francesc: “Ens ha costat moltíssim arribar a Berga; hem estat tres anys parlant amb l'ajuntament i no hi ha hagut manera, i a Sant Francesc tenim 1.500 metres quadrats parats i infrautilitzats”. 

Davant d'aquest "poc interès", assegura que els Castellers de Berga han hagut de caminar sols, buscar-se “la vida” i fer un "esforç econòmic molt important” per poder tornar a la ciutat. Per a ells, però, aquesta qüestió era una prioritat, ja que consideren que permetrà engrandir la colla i facilitarà que molta gent pugui anar als assaigs. 

Al nou local de Cal Cuberas, que durant l'estiu arreglaran i netejaran, s'ha firmat un contracte de cinc anys, tot i que Torrabadella ha precisat que hi estaran, mentre ho considerin: “Si la cosa canvia i trobem algun altre local, endavant”. 

Motiu d'orgull per l'aniversari

L'estrena del local és especialment important pels de la camisa blau marí ja que, justament aquesta setmana, celebraran el quart aniversari de la colla. Ara per ara, són uns 130 integrants, però la seva trajectòria des que van començar ha estat envejable per a moltes colles de Catalunya. 

Pel que fa a la Diada d'aquest dissabte a la plaça Viladomat amb els Salats de Súria i els Castellers de Sabadell, els berguedans no tenen previst estrenar cap castell. No obstant això, segueixen treballant per poder endinsar-se, properament, en el 4 de 8, així com estrenar el 2 de 7, que també es considera d'una gamma superior: “Els objectius d'aquest any eren revalidar els mínims; tot el que vingui a partir d'ara, ja estem satisfets”.
Arxivat a