El Consell Comarcal del Berguedà viu un emotiu final de legislatura

Els consellers s'acomiaden i destaquen el bon ambient de treball entre tots els grups | Sergi Roca recorda els que ja no hi són

per Redacció, 14 de juliol de 2015 a les 21:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fotografia de família del Consell Comarcal del Berguedà Foto: Aida Morales


Tots els grups que conformen el Consell Comarcal del Berguedà s'han acomiadat aquest dimarts en el darrer Ple extraordinari de la legislatura. Un comiat que, tal com ha recordat el portaveu del grup del Partit dels Socialistes de Catalunya, Abel Garcia, en molts casos és un fins aviat, però que en altres, és un adéu. 


Aquest divendres tindrà lloc el Ple de Constitució del nou ens comarcal i, en aquest, hi haurà diverses persones que no repetiran. Entre elles, l'actual president del Consell, Sergi Roca, que es retira de la plana política, tot i que també Maribel Iglésias, Martí Orriols, Àngel Guiu o Marie Kapretz, entre d'altres. Tots els que aquest dimarts s'han acomiadat han rebut una placa commemorativa i, una vegada finalitzada la sessió, s'han realitzat una fotografia de família. 

 

El president del Consell Comarcal, Sergi Roca, i la consellera Maribel Iglesias, que ja no repetiran Foto: Aida Morales

A grans trets, i segons han coincidit a remarcar tots els grups, s'ha tractat d'una legislatura agradable, marcada pels forts efectes de la crisi econòmica, però en què tots els partits han realitzat un front comú. Malgrat discrepàncies ideològiques i de manera de fer, la majoria de decisions s'han pres per unanimitat, i el camí de la majoria absoluta de Convergència i Unió (CiU) ha estat, en bona part, de consens. 


Segons ha destacat l'encara president de l'ens comarcal, a partir d'aquest divendres s'obrirà una nova etapa, tot i que la valoració dels darrers anys ha estat positiva, amb una gran quantitat d'accions portades a terme i un treball constant per la dinamització econòmica de la comarca. Entre els èxits obtinguts, ha destacat el projecte pioner del Berguedà en Xarxa, la integració tarifària, la Ruta Verda, el Parc de Pesca, l'inici de les obres del Castell de Berga, les millores de l'abocador, de la C-16 i la promoció de La Baells. 

I tot això, ha afegit, perquè s'han picat totes les portes i s'han anat a buscar ajudes i subvencions, sobretot a la Diputació de Barcelona. Davant d'aquest escenari, doncs, s'ha mostrat satisfet de deixar, previsiblement a mans del també convergent i alcalde de Gironella, David Font, un Consell Comarcal "ordenat i econòmicament sanejat". 

 
Legislatura amb bon ambient

El PSC ha volgut agrair la feina duta a terme per CiU al capdavant de l'òrgan comarcal, així com a tots els consellers que, durant els darrers quatre anys, han dedicat el seu temps i els seus esforços a la comarca. En aquest punt, ha celebrat la bona entesa entre tots els grups i ha instat a continuar en aquesta direcció: "Ens teniu com a companys de viatge malgrat estar a l'oposició". 

Per la seva part, el portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Eduard Coronado, ha recordat que, a partir d'ara, comença un moment "ple d'incerteses, però també d'emocions", i ha destacat que és l'oportunitat de "deixar de banda els personalismes" i treballar en equip. 

Durant la seva última intervenció, Sergi Roca també ha volgut agrair la feina de funcionaris, treballadors i companys, i ha recordat la figura d'alguns polítics que ja no hi són. Entre ells, Lluís Bertran, Joan Casanova, Ramon Llobet, Josep Orriols i Ramon Solà. A continuació, la sala ha esclatat en aplaudiments. "Visca el Berguedà", ha acabat. 
 

Tots els noms del nou Consell Comarcal del Berguedà

 

El portaveu d'ERC al Consell Comarcal, Eduard Coronado Foto: Aida Morales

 

 

Participació