Xavier Güell qualifica de «trànsfugues» els díscols d'UDC al Berguedà

Els exmilitants d'Unió mantindran els càrrecs del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona

Aida Morales
14 de juliol del 2015
Actualitzat a les 21:52h
El nou president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) del Berguedà, Xavier Güell, exigeix que els díscols del partit a la comarca que assumiran les actes de diputat provincial i consellers comarcals, Jesús Calderer, Pere Farré i Llorenç Altozano, respectivament, tornin aquests càrrecs al partit democristià. Güell ha considerat que fer-ho seria tenir “sentit comú polític”, ja que aquests han manifestat en reiterades ocasions que no se senten còmodes amb la línia de la direcció del partit. 

“La gent que no estigui còmode amb Unió, que marxi”, ha afirmat en declaracions a NacióBerguedà. En aquest sentit, ha considerat que “lo lògic" seria que, si es deixa la militància, "que ningú s'emporti el càrrec", i ha avisat que, si no es retornen, quedaran retratats: “D'això tota la vida se n'ha dit transfuguisme, i la gent del carrer no accepta jugades polítiques com aquestes; si plegues del càrrec, deixa'l, perquè l'has aconseguit gràcies al partit”. 

Sobre aquest mateix aspecte, el que serà el nou diputat provincial del Berguedà, Jesús Calderer, ha manifestat que mantindrà l'acta, i que ho farà dins del grup de Convergència i Unió, ja que aquest és el “compromís” que va adoptar amb la federació. D'aquesta manera, doncs, ha descartat que pugui passar a formar part d'un grup no adscrit, malgrat no mantenir el carnet d'UDC. 

Unió es queda sense regidors 

Quan la majoria d'edils del Berguedà s'hagin donat de baixa del partit en els propers dies, Unió Democràtica de Catalunya es quedarà sense cap regidor a la comarca. En aquest cas, destaca Calderer, no podria traspassar el càrrec a ningú: “A qui li torno? Si no n'hi ha cap; de fet, s'haurien de demanar si són prou militants per fer una nova Executiva”.

Una pregunta que el president comarcal del partit ha contestat afirmant que seria la direcció qui gestionaria aquests càrrecs: “Reclamo el que és lògic; indiferentment de si és viable o no”.

Per altra banda, Güell ha explicat que no hi haurà nova Executiva, tot i que sí una junta gestora totalment legítima i segons marquen els estatuts. Aquesta serà vigent fins que a mitjans del 2016 hi hagi un nou congrés del partit. 

Possibles expedients

Respecte de possibles expedients, Calderer ha bromejat afirmant que, a la comarca, ho “posaran fàcil”, ja que tots els militants s'aniran donat de baixa. A més, el nou diputat provincial també ha recordat que el 93% dels exmembres van votar en contra de la direcció del partit i que, per tant, des d'UDC s'haurien de preocupar “de fer millor la seva feina i de no acusar els demès”.