La marxa cicloturista de La Ruta Minera preveu la participació de fins a 800 ciclistes

El recorregut de 166 quilòmetres passarà per sis ports de muntanya i tindrà 4.150 metres de desnivell positiu | El Berguedà es considera un "enclavament ideal" per a la marxa

Redacció
15 de juliol del 2015
Actualitzat a les 22:32h

La marxa cicloturista 'La Ruta Minera' Foto: La Ruta Minera


L'anomenada Ruta Minera, la marxa cicloturista de Berga que recorrerà bona part del paisatge industrial del Berguedà aquest proper diumenge 19 de juliol pretén aconseguir, enguany, entre 600 i 800 participants. Així ho han anunciat els organitzadors a través d'un comunicat, on han precisat que es tracta d'una prova no competitiva que té com a objectiu aprofitar el potencial del paisatge i realitzar esport. 

Segons han afirmat, es tracta, a hores d'ara, de la marxa cicloturista més exigent de Catalunya, amb un recorregut de 166 quilòmetres i 4.150 metres de desnivell positiu. Aquesta activitat, també s'ha agermanat durant aquest any amb la Ciclosportiva l'Ariégoise, que s'organitza a Tarascó d'Arièja per fomentar els dos esdeveniments, augmentar-ne la participació i fer conèixer els dos territoris. 

Al llarg del recorregut, la marxa travessarà zones de “bellesa extraordinària” del Berguedà, i passarà per punts emblemàtics com ara la Serra d'Ensija, el Pedraforca i els Rasos de Tubau. D'aquesta manera, ha explicat el responsable de la marxa Ramon Tarragó, s'hauran de superar sis colls de muntanya, alguns de gran dificultat, com ara el coll de Pradell, dins del terme municipal de Fígols, amb una longitud de 21 quilòmetres, 7,1% de desnivell mitjà i rampes màximes de fins el 23% en la seva part final. “És un dels tres ports més durs de Catalunya i encara força desconegut per a molts cicloturistes”, ha explicat Tarragó.

La sortida de la marxa serà diumenge a les 8.00 del matí des del carrer Gósol, cantonada amb Guillem de Berguedà. Per contra, s'espera que els primers participants arribin cap a quarts de dues del migdia, i els darrers a les 19.00 hores del vespre. Tant dissabte com diumenge, per altra banda, es comptarà amb la presència del Banc d'Aliments del Berguedà, que recaptarà productes de primera necessitat en el marc de la campanya 'La fam no fa vacances'. 

Un "enclavament ideal"

Segons l'Ajuntament de Berga, la Ruta Minera pretén consolidar-se com una de les proves referents del cicloturisme català i, alhora, donar a conèixer una comarca que és “l'enclavament ideal” per a aquest esport. Es tracta, doncs, d'una proposta “molt positiva”, tant a nivell turístic com esportiu, segons la regidora Mònica Garcia, ja que mou moltes persones interessades en l'entorn natural i cultural. 

Per altra banda, Garcia també ha celebrat la voluntat dels organitzadors de la Ruta Minera d'establir vincles amb altres associacions esportives del Berguedà, donat que això “aporta valor a la ciutat i a la comarca”.
Arxivat a