1 de 10

Una desena de joves de Berga integraran el programa de Lleure Inclusiu

L'entitat Mountain Runners col·labora amb l'Ajuntament i el Consell Comarcal en aquesta edició

per Redacció, 14 de juliol de 2015 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Monitors i participants en un esplai. Foto: Esplais Catalans


Un total d'11 infants i joves podran participar, a partir del proper dilluns 20 de juliol, de les activitats promogudes pel Programa de Lleure Inclusiu, un servei de monitoratge de reforç que ofereix l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà per atendre i fer participar els nens i nenes amb discapacitats funcionals en les activitats de lleure de l'estiu. 


En total, es podran atendre uns sis joves a les Estades Esportives de Berga i, pel que fa als Tallers Artístics, hi podran participar cinc menors amb necessitats educatives especials. Segons la regidora d'Inclusió Social, Anna Alsina, des de l'Ajuntament de Berga es veu “important” continuar amb aquesta activitat que es va iniciar el 2010, ja que ajuda a garantir la igualtat d'oportunitats i “potenciar l'autonomia” dels joves i infants. 

Aquest any, a més, el projecte es podrà treballar conjuntament amb l'entitat esportiva Mountain Runners del Berguedà, i les diferents àrees d'esports i serveis socials del consistori. A més, l'Oficina d'Inclusió Social del Berguedà ha editat un díptic que s'enviarà a tots els casals i entitats de la comarca per orientar i informar els monitors de com tractar la diversitat funcional. En aquest fulletó es poden trobar recomanacions per una bona atenció a la diversitat, i també recollirà una sèrie de recursos que poden ajudar els monitors a sensibilitzar el grup i a adaptar els jocs.

 

Díptic informatiu 'Som diferents; som iguals'

Participació