CiU de Berga demana a l'equip de govern «menys demagògia» per parlar de números

Convergència i Unió acusa la CUP de "crear confusió de forma interessada"

Redacció
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:27h
El candidat de CiU a l'alcaldia de Berga, Antoni Biarnés
El candidat de CiU a l'alcaldia de Berga, Antoni Biarnés | Pere Gendrau

El grup de Convergència i Unió (CiU) de Berga ha emès aquest dilluns un comunicat en què acusa l'equip de govern de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de “crear confusió de forma interessada” al voltant de les finances de l'Ajuntament de la ciutat. En aquest sentit, reclamen “més rigor i menys demagògia” ja que es tracta dels “diners de tots”. 

Concretament, CiU centra la seva crítica en les declaracions del regidor Francesc Ribera al darrer Ple municipal. En aquest, afirmava que en els primers sis mesos del 2015 ja s'havia gastat el 150% dels diners pressupostats. Una afirmació, segons Convergència i Unió, que és una “tonteria molt gran”, i per la qual demanen el grau d'execució del pressupost a 30 de juny, per tal de demostrar que “això és una completa falsedat”. 

Per altra banda, recorden que els números que es van aprovar a la darrera sessió plenària són el que “l'anterior equip de govern de CiU sempre havia explicat”. Aquests, tal com afirmen, demostren un balanç de situació positiva amb un guany d'1,4 miions d'euros, i un romanent de tresoreria de més de 3,4 milions, cosa que demostra “l'important esforç d'estalvi” que va portar a terme el govern de Juli Gendrau i la reducció del deute real d'1,2 milions d'euros. 

En aquest sentit, mantenen que, si es gestiona amb “rigor” i es continua complint amb el Pla de Sanejament, es preveu que el 2021 s'hagi eixugat el deute. Per contra, critiquen les afirmacions durant campanya electoral de l'actual alcaldessa, Montse Venturós, i el seu equip, afirmant que en cinc o sis anys “i simplement fent un superàvit de 500.000 euros anual” s'eixugaria el deute, i que ara es qualifiqui l'estat de comptes de l'Ajuntament de Berga com una “ruïna”. 

Pel que fa a la situació del Conservatori de Música dels Pirineus, que l'equip de govern va anunciar que possiblement no es podria obrir aquest setembre, CiU ha precisat que les dificultats “no tenen res a veure amb el grau d'endeutament” de l'Ajuntament, sinó amb el requeriment que fa l'Institut Català de Finances per tal que s'inclogui l'aval donat a Inberga Tur el 2003 al Pla d'Ajunstament. Respecte d'això, CiU afirma que el problema és que la CUP s'hi oposa, i li demana “més seriositat” davant de tot plegat. 
Arxivat a