Borredà alerta de l'assecament sobtat de la Riera de Margançol

L'escola del municipi veu important realitzar un estudi sobre els efectes de la sequera

Redacció
12 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:51h
Gorg sobre Campalans
Gorg sobre Campalans | Assumpta Duran

Membres de l'escola de Borredà han alertat aquest cap de setmana de la baixa quantitat d'aigua que baixa per la Riera de Margançol, que uneix Borredà amb Vilada i acaba a l'embassament de la Baells. Segons han descrit, es tracta d'una situació anormal, estretament vinculada a l'onada de calor dels darrers dies, però suficient per tenir-la en compte, ja que s'està donant als inicis de l'estiu. 

Tal com han precisat, el nivell de la capa freàtica sembla estar molt baix i les captacions d'aigua de la riera per a consum domèstic la fan baixar encara més. A més, moltes zones al llarg de la riera, coincidint amb la de captació d'aigua, han quedat totalment seques, una tendència “preocupant”, que també poc afectar greument a la biodiversitat de la zona, han considerat. 

Concretament, la directora de l'escola, Assumpta Duran, que ja impulsa treballs de camp integrats dins del Projecte Rius durant el curs amb els alumnes en aquest pròpia riera, ha realitzat controls d'aigua a sota dels Oms, a la zona de les 9 fonts i a sota del càmping de Campalans. En aquest sentit, ha afirmat que “estaria bé fer-ne un estudi” per avaluar l'impacte de la sequera.
 

Captació de les 9 fonts Foto: Assumpta Duran

 

Llit sec sota Campalans Foto: Assumpta Duran