El Conservatori dels Pirineus es podria retardar fins passat setembre

L'Ajuntament de Berga no compleix tots els requisits econòmics que demana la Generalitat | El proper 23 de juliol el consistori es reunirà amb l'ICF per intentar desencallar la situació

Redacció
10 de juliol del 2015
Actualitzat el 11 de juliol a les 8:51h
Escola Municipal de Música de Berga
Escola Municipal de Música de Berga | Aida Morales

El futur Conservatori dels Pirineus, el projecte de tres branques que ha d'englobar l'educació superior musical del Berguedà, la Cerdanya i la Seu d'Urgell, es podria retardar fins passat setembre, a causa de la poca solvència de l'Ajuntament de Berga. Així mateix ho va esmentar al Ple municipal la regidora de Cultura, Mònica Garcia, precisant que, no obstant això, l'equip de govern està realitzant totes les accions al seu abast perquè pugui posar-se en funcionament el més aviat possible. 

Segons ha explicat en declaracions a NacióBerguedà, Berga no compleix, ara per ara, “tots els requisits que es demanen” des del Departament d'Ensenyament i la Generalitat de Catalunya. Aquests condicionants, ha precisat, tindrien a veure amb la situació econòmica de Berga, tot i que el proper 23 de juliol es realitzarà una reunió amb l'Institut Català de Finances (ICS), el banc públic de la Generalitat, per intentar desbloquejar-ho. 

En aquest punt, la situació judicialitzada que hi ha arran del préstec que aquest ens va concedir a l'Ajuntament de Berga per avalar el crédit d'1,2 miions d'euros a Inberga Tur fa que la situació s'hagi “encallat”, va indicar el regidor Francesc Ribera a la sessió plenària. No obstant això, Garcia confia que, com que el Conservatori dels Pirineus serà una ampliació de l'Escola Municipal de Música (EMMB) i no un nou equipament, la situació econòmica no afectarà tant, ja que “la despesa majoritària quedaria coberta amb l'ingrés de les subvencions i a nivell de quotes”. 

Davant d'aquesta situació, la regidora assegura que “la voluntat és fer-lo”, i que això s'està treballant amb la resta d'alcaldes implicats. Així mateix, ha assegurat que ja s'han complert tots els requisits previs, que s'està posant tot a punt, i que només cal l'autorització per engegar. 

Segons van explicar a la presentació del Conservatori dels Pirineus que es va realitzar el passat mes de març a Berga, es tractarà d'un espai dividit, tot i que coordinat, amb centre a Berga, que permetrà a 180 alumnes de les tres comarques poder estudiar en 23 especialitats i assolir, durant sis anys, la titulació professional de música. 
Arxivat a