Kap i Ali Lmrabet, jurats del primer concurs d'humor gràfic sobre drets laborals

La CGT i l'Associació l'Oliva presenten una iniciativa en favor dels drets dels treballadors

Pep Martí
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 18:25h
Aquesta tarda s'ha presentat a Manresa el Primer Concurs d'humor gràfic sobre drets laborals, una iniciativa del sindicat CGT i l'Associació l'Oliva. Ha estat al Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central. El periodista marroquí Ali Lmrabet és una de les persones que formen part del jurat del premi. Lmrabet ha començat recentment una vaga de fam per denunciar la situació dels drets humans i la llibertat d'informació al Marroc. Un altre jurat del premi serà el dibuixant i ninotaire berguedà Jaume Capdevila, Kap.   

La proposta vol servir per obrir un debat sobre les condicions de treball dels professionals del periodisme gràfic en un context com l'actual, i enfocat vers un sector que sovint queda en un segon terme quan es parla de llibertat d'expressió i de drets dels treballadors.

En el transcurs de l'acte –amb la presència d'Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT, Moisès Rial, responsable de comunicació del sindicat, i Francesc Sol, de l'associació l'Oliva- s'ha fet públic el nom dels integrants del jurat. El concurs va adreçat a tots els humoristes i dibuixants del món.