Els Agents Rurals denuncien dos caçadors a Vallcebre

Els acusats van compartir imatges a les xarxes socials caçant becades sobre un terra cobert de neu a menys de 1.700 metres d'altitud, cosa que està prohibida

Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 12:05h
Les dues armes comisades s'han lliurat en dipòsit a la Guàrdia Civil
Les dues armes comisades s'han lliurat en dipòsit a la Guàrdia Civil | Agents Rurals
Efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme dels Agents Rurals han identificat i denunciat dos individus per caçar becades a Vallcebre. Segons informen des del cos, els llocs on haurien efectuat la cacera es troben dins d'una Àrea Privada de Caça a 1.368 i a 1.536 metres d'altitud respectivament i sobre un terra cobert de neu, acció prohibida a menys de 1.700 metres.

Els agents van descobrir els fets després que ells mateixos ho compartissin a la xarxa social Instagram. A més, aquestes imatges també es van publicar a la plataforma YouTube, com a part d'una entrevista a un mitjà de comunicació. En aquest vídeo, apunten des del cos, els dos acusats s'identifiquen com a persones expertes en la cacera sobre la neu i parlen d'aquella jornada, "corroborant les dades que els inculpen".

Tot plegat, els agents els van aixecar una acta de denúncia i van procedir al comís de les armes utilitzades pels fets denunciats, les quals han estat lliurades al dipòsit de la Guàrdia Civil. A més, una d'aquestes persones també va ser denunciada per no disposar de llicència de caça, ja que es trobava caducada.