El Consell Comarcal del Berguedà impulsa una campanya contra l'abandonament de residus a Berga

S'han instal·lat un total de 12 plafons amb imatges del punt amb deixalles i sense per sensibilitzar i advertir de les sancions que comporta

Nació
28 de març del 2024
Un dels 12 plafons s'ha col·locat a la plaça Doctor Saló
Un dels 12 plafons s'ha col·locat a la plaça Doctor Saló | Consell Comarcal del Berguedà
I tu, com t'imagines el teu carrer? Aquest és el lema de la campanya impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà a Berga per tal de combatre l'abandonament de residus. La iniciativa s'ha concentrat al Barri Vell, un dels focus més conflictius pel que fa al incompliment del porta a porta a la ciutat i on els serveis de reforç de neteja han d'incidir retirant deixalles.

En total, s'han instal·lat 12 plafons en diferents punts del nucli històric de la ciutat. Consten de dues imatges: una de l'espai ple de brutícia i una altra del mateix lloc net. És a dir, el panell convida a la reflexió col·lectiva sobre l'aspecte que es desitja tenir als carrers.

Ara bé, més enllà d'incidir en els comportaments cívics, la campanya també adverteix de les conseqüències que té abandonar deixalles a la via pública: sancions de 750 euros. Cal recordar que, a principis del mes de març, l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, va recalcar que la vigilància per part del consistori és vigent i, els darrers dies, s'havia procedit a sancionar als autors de tres abandonaments indeguts. Per exemple, una persona que s'havia desplaçat amb cotxe fins a la plaça Sant Ramon per deixar-hi una bossa.

D'altra banda, el Consell Comarcal assegura que implementar aquesta acció era una demanda dels veïns del Barri Vell, a la qual donen compliment amb l'objectiu d'acabar amb els abandonaments incontrolats a la via pública.

Paral·lelament, l'ens supramunicipal ja ha fet extensiu l'aterratge dels cubells multiproducte del porta a porta a tota la ciutat, cosa que també contribuirà a mantenir més nets els carrers, ja que retirant només les bosses es donaven casuístiques de voreres que s'embrutaven pels mateixos residus.

 
Arxivat a