L'Ajuntament de Berga exclou una de les obres participants en el Concurs de cartells de La Patum

El consistori assegura que la proposta incompleix una de les bases del certamen i l'ha retirat, previ assessorament jurídic i amb l'acord del jurat qualificador

Nació
26 de març del 2024
Actualitzat a les 18:17h
'2 en 1', la primera obra a l'esquerra, ha estat retirada del procés de votació
'2 en 1', la primera obra a l'esquerra, ha estat retirada del procés de votació | Ajuntament de Berga
El jurat qualificador del 48è Concurs de Cartells de La Patum ha decidit retirar del procés de votació popular la proposta titulada 2 en 1. L'Ajuntament de Berga ha assegurat, a través d'un comunicat de premsa, que ha tingut coneixement que l'obra incompleix una de les bases del certamen artístic i, previ assessorament dels serveis jurídics del consistori i la posterior valoració del jurat que s'ha reunit per tractar la qüestió, s'ha procedit a excloure la proposta.

Des de l'Ajuntament no s'han donat detalls al voltant dels motius que han provocat la desqualificació, més enllà de citar un incompliment de les bases no especificat. En tot cas, diversos usuaris de les xarxes socials han posat en relleu la semblança de l'obra apartada del procés amb la litografia de Pierre Soulages, elaborada en el marc dels Jocs Olímpics de Múnic de 1972.
 
El procés d'elecció passarà a estar conformat, a partir del 27 de març, de quatre obres finalistes: Ballem!, Ens veiem a la plaça, Ja s'escolta el tabaler i Som gegants!. Així, el consistori detalla que els vots emesos per a la proposta ja retirada quedaran invalidats en el moment del recompte final.

La votació popular romandrà oberta fins al 7 d'abril, al vestíbul de la casa consistorial, juntament amb l'exposició i votació per escollir el cartell anunciador de La Patum Infantil. Les propostes guanyadores es donaran a conèixer durant la celebració del ple extraordinari de l'Ascensió, el pròxim 12 de maig.
 
 
Arxivat a