El turisme berguedà preveu una ocupació inusualment baixa per Setmana Santa

L'Associació d'Agroturisme del Berguedà té reserves sobre el 25% fins al dijous, i del 75% entre divendres i dilluns, lluny dels entre 90 i 100% habituals de la temporada

Nació
26 de març del 2024
Imatge d'arxiu d'una casa de turisme rural a Cercs
Imatge d'arxiu d'una casa de turisme rural a Cercs | ACN / Nia Escolà
El sector turístic de la Catalunya Central preveu una ocupació d'entre el 50% i el 90% per Setmana Santa. Enguany, la realitat és força contrastada en funció de la regió, i mentre que l'entorn de Montserrat gaudirà d'una gran afluència, les reserves són inusualment baixes al Berguedà. "No és habitual. Són dates molt demanades i no sabem si és perquè és massa d'hora o per altres motius que no coneixem", declarava a l'ACN el president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, a una setmana vista dels dies centrals de la Setmana Santa.

Segons l'entitat turística berguedana, les ocupacions usuals per aquesta temporada se situen en la forquilla entre el 90 i el 100%, mentre que aquest 2024 s'estima sobre el 25% fins al dijous, i del 75% entre divendres i dilluns, xifres que es llegeixen com una "anomalia". Cal recordar que, el Berguedà, és una de les comarques amb més cases de turisme rural a Catalunya.

Les dades també oscil·len amb reserves discordants a Osona, que després de penjar el cartell de complet coincidint amb el Mercat del Ram de Vic, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i d'Osona contempla ocupacions entre el 50 i el 100% per Setmana Santa, en funció de l'allotjament.


Optimisme a l'Alta Anoia i Montserrat

Montserrat és un dels punts turístics més visitats de la Catalunya Central durant la Setmana Santa. Aquest 2024, les previsions d'ocupació són similars a les de l'any passat: reserves al 90% de dijous a diumenge a l'Hotel Abat Cisneros i del 95% a les Cel·les Abat Marcet. A més, sovint es tracta d'un client habitual, tal com expressen les fonts de l'Abadia de Montserrat, expliquen que el seu públic és força repetidor, any rere any.

També hi ha bones previsions d'ocupació a l'Alta Anoia, on es preveu una mitjana de reserves del 90% al turisme rural, dades similars a les de l'any passat. Així ho explica el president de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Ramon Bosch, que precisa que els dies forts seran a partir de Dijous Sant i fins al Dilluns de Pasqua. El perfil de visitant més freqüent en la regió seran, sobretot famílies i grups d'amics procedents de Catalunya.