La dissolució d'Unió al Berguedà no afectarà la configuració del Consell Comarcal i la Diputació

El president de CDC a la comarca celebra la decisió del 76% dels militants d'UDC i afirma que “com més gent recolzi el president Mas, millor”

Aida Morales
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 22:57h
La decisió de gairebé tots els militants d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) al Berguedà de trencar el carnet del partit per discrepàncies amb l'actual direcció nacional no tindrà cap efecte a nivell funcional i de sigles en la configuració del nou Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona. Segons ha explicat el fins ara president d'Unió al Berguedà, Ferran Civil, es mantindrà “l'entesa” que hi va haver amb la federació, malgrat que bona part dels seus representants no tinguin carnet, perquè aquestes persones no passin a formar part de cap grup no adscrit.

Així mateix també ho ha ratificat el president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al Berguedà, David Font, que ha assegurat que els pactes en aquests dos ens es van realitzar abans dels comicis municipals del 24 de maig, i que, per tant, el Consell Comarcal del Berguedà continuarà tenint un president de Convergència i dos consellers d'Unió. A més, ha destacat, les designacions “ja estan entrades a la Junta Electoral” i, per tant, “no hi haurà cap afectació”. 

Aquest dimecres al vespre, Unió del Berguedà va fer pública la desfeta del Comitè Executiu del partit a la comarca, després que el 76% dels seus membres dimitissin arran dels diferents esdeveniments produïts en el sí del partit. Entre aquests, lamentaven els expedients disciplinaris oberts a alguns militants, la ruptura amb CDC i la falta de recolzament al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre. 

D'aquesta manera, Unió perdia gairebé tots els militants del Berguedà, sense que, de moment, n'hi hagués prou com per crear una nova executiva. De la mateixa manera, els militants que han dimitit constituiran, com s'està produint a nivell de tot Catalunya, una nova entitat gestora provisional de l'associació 'Plataforma política Hereus UDC 1931', que defensa el sobiranisme de Catalunya mitjançant la independència i advoca per unes eleccions de caràcter plebiscitari donant ple suport al president de Catalunya, Artur Mas. 

Davant d'aquest fet, Convergència Democràtica de Catalunya del Berguedà celebra la decisió dels exmilitants d'Unió ja que “com més gent recolzi el president Mas, millor”, ha declarat Font. A més, considera que aquest és un pas “positiu” per Catalunya, i espera poder treballar “conjuntament” amb aquesta nova plataforma de cara a les eleccions de setembre.