El Berguedà es rendeix davant d'un Pogačar imbatible

La sisena etapa de la Volta compleix les altes expectatives i brinda una jornada marcada per la passió dels aficionats

23 de març del 2024
Actualitzat a les 19:52h
L'arribada a meta de Tadej Pogačar
L'arribada a meta de Tadej Pogačar | Volta Ciclista a Catalunya
Tadej Pogačar ha protagonitzat una victòria incontestable en la sisena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que ha unit Berga i el Santuari de Queralt al llarg d'un recorregut de 154,7 quilòmetres per carreteres de tota la comarca. L'eslovè s'ha deslligat de la resta del grup al capdavant de la cursa, d'aleshores una dotzena de corredors, a l'altura de la Collada de Sant Isidre, fins a travessar la meta de Queralt amb un marge de gairebé un minut dels perseguidors, Egan Bernal i Mikel Landa.

L'estrella de l'UAE Team Emirates s'alçarà demà amb el triomf de la Volta en la darrera etapa de la prova, que tindrà lloc a Barcelona. Menys afortunat ha estat l'americà i ídol al Berguedà, Sepp Kuss, que s'ha despenjat del grup del lideratge al Coll de Pradell i ja no ha tingut opcions d'aproximar-se novament a la primera línia. Sigui com sigui, abans, durant i després de la cursa ha quedat més que palesa l'adoració berguedana pel membre del Visma.

Precisament, la devoció dels aficionats ha estat un dels distintius més destacats de la jornada. El passeig de la Indústria de Berga estava ple de gom a gom, i en alguns punts, més atapeït que per Patum. I és que ningú es volia perdre el tret inicial de l'etapa. La gent tampoc ha deixat d'animar al pas de la cursa per cap dels pobles on ha fet passada i als ports que ha recorregut. Però la postal del dia ha estat, sens dubte, als darrers quilòmetres de cursa, a Queralt, on cada revolt era una festa.
 

El pas dels ciclistes pel carrer Pere II de Berga Foto: Lídia López


Un dia esplèndid, un vencedor imbatible, una afició entregada. Tots els factors s'han sumat en positiu per fer de la sisena etapa de la Volta una de les més aplaudides, complint les altes expectatives que va generar des del moment que es va anunciar. El món del ciclisme tenia ganes de Berguedà, i el Berguedà de ciclisme.