La Xarxa Ocell de Foc es proposa arribar a nous grups de joves

La primera trobada comunitària del 2024 s'ha celebrat a Berga i ha servit per posar en comú els pròxims objectius i fer un balanç del servei fins a la data

Nació
22 de març del 2024
Foto de grup de la primera trobada de la Xarxa Ocell de Foc el 2024
Foto de grup de la primera trobada de la Xarxa Ocell de Foc el 2024 | Xarxa Ocell de Foc
El Casal Cívic i Comunitari de Berga ha acollit aquest divendres la primera trobada de la Xarxa Jove Osona-Berguedà d'Ocell de Foc aquest 2024. La reunió ha servit perquè l'equip tècnic d'Ocell de Foc compartís les novetats de cara el curs d'enguany i fes un balanç dels resultats del primer any de vida de la xarxa.

Un dels objectius per aquest 2024, assenyalen en un comunicat de premsa, és arribar a nous grups de joves en espais més informals dins la comunitat. En aquest sentit, s'ha fet referència a la descentralització territorial dels punts d'Ocell de Foc arreu de les dues comarques, a través dels punts joves, com una via de comunicació amb els joves interessant per continuar la divulgació del recurs i esdevenir un referent entre els joves.

D'altra banda, la xarxa creu en la importància de la salut mental en l'àmbit esportiu, així que avança la seva voluntat de continuar en les accions ja engegades de coaching esportiu a la vegada que s'ampliaran a les famílies, per tal de fer un acompanyament més intensiu del malestar col·lectiu en l'esport.

En darrera instància, s'ha anunciat que aquest 2024, la Xarxa Ocell de Foc ofereix un cicle de formacions amb tres càpsules orientades a donar eines i recursos d'acompanyament i per afrontar el malestar emocional a càrrec de la Cooperativa Quatre Cantonades. Precisament, el decurs de la trobada ha servit per engegar la formació vinculada a la gestió del conflicte.

Finalment, la trobada s'ha aprofitat per fer el balanç del 2023. Així, s'ha recordat que les accions de promoció, prevenció i sensibilització en el primer any de la xarxa van permetre arribar a més d'un miler de persones, entre acompanyaments grupals i individuals, i també es va poder atendre 152 joves que van manifestar sentir malestar emocional. La reunió ha comptat amb la benvinguda del president del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé, que ha posat en valor l'aliança territorial del Berguedà i Osona, i la importància de sumar esforços entre els diferents agents per prevenir i donar suport al malestar emocional dels joves.