Berga estudiarà la renovació dels murs de la plaça Sant Pere

L'equip de govern assegura que no vol implementar cap «transformació massiva de la plaça», sinó aprofitar que es reparen els desperfectes per reflexionar com ha de ser

25 de març del 2024
La plaça Sant Pere de Berga
La plaça Sant Pere de Berga | Lídia López
L'Ajuntament de Berga ha inclòs en el pressupost del 2024 una partida de 47.000 euros per a la redacció del projecte executiu de renovació dels murs de la plaça de Sant Pere. L'equip de govern assegura que l'objectiu "no és tornar a repensar la totalitat de la plaça, com es va fer als anys 90 i se n'ha parlat els 35 anys següents" sinó arranjar els desperfectes a través d'obres parcials que s'executaran "amb comptagotes".

Així s'expressava el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, en la compareixença per presentar als mitjans el projecte de pressupostos, explicant que en la zona entre els murs de la barana i l'església de Santa Eulàlia s'han hagut de dur a terme reparacions puntuals que demostren que "han patit el pas dels anys". Per aquest motiu, es vol estudiar un arranjament global que no suposi una "transformació massiva de la plaça"

"No sabem quant valdrà ni com serà aquesta actuació, el que tenim ara és una subvenció per fer el projecte que ens permeti definir aquesta intervenció", precisava el regidor, que es mostrava prudent compartint que "s'haurà de fer molt bé, perquè sabem que és tocar os al patrimoni de la ciutat, físic i sentimental".

Per la seva banda, l'alcalde, Ivan Sànchez, incidia que va ser en la remodelació dels anys 90 que "es va perdre una gran part del patrimoni de la plaça Sant Pere". Així, el batlle apuntava que el concurs per a la pluja d'idees que es vol dur a terme a través d'aquesta partida dels comptes de la capital d'enguany servirà precisament com un exercici per "repensar o reformular com ha de ser, de cara al futur, aquest patrimoni tan berguedà".

El pressupost 2024 de Berga està dotat amb 23,3 milions d'euros dels quals 4,6 milions es destinaran a la inversió. Així mateix, també cal posar en relleu que els capítols d'actuacions i mesures en les matèries d'Habitatge, Obres i serveis, Urbanisme i Via pública ascendeixen als 7,7 milions d'euros aquest 2024.
 
Arxivat a