El Tren del Ciment es torna a posar en marxa aquest cap de setmana

Entre les novetats d'aquesta temporada s'hi troben un nou parc infantil al Clot del Moro i el circuit patrimonial per l'antiga colònia de la fàbrica de ciment

Nació
20 de març del 2024
El Tren del Ciment
El Tren del Ciment | FGC
Aquest dissabte, 23 de març, es torna a posar en marxa el Tren del Ciment. Aquest servei de transport turístic, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), funcionarà fins al 3 de novembre en la temporada d'enguany, i circularà en diferents horaris i freqüències en funció del moment de l'any.

Entre les novetats d'aquesta temporada al Tren del Ciment, s'hi troba el nou parc infantil a l'estació del Clot del Moro, espai inspirat en el ferrocarril que transportava carbó i on la mainada podrà descobrir el llegat industrial de la zona. A més, des de FGC destaquen que l'equipament ofereix elements interactius per manipular sorra i aigua, simulant el transport de materials i la producció de ciment.

La companyia també fan referència al nou circuit patrimonial per l'antiga colònia de la fàbrica de ciment Asland, en un recorregut implementat pel Consell Comarcal del Berguedà i que s'ha senyalitzat amb plafons informatius que permet conèixer la història d'un dels bressols de la industrialització del Berguedà

El Tren del Ciment recorre un trajecte de 3,5 quilòmetres en aproximadament 20 minuts. Amb més de 100 anys d'història, travessa boscos i indrets de gran bellesa ubicats a les portes d'un dels parcs més grans de Catalunya: el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Es tracta, destaquen des de FGC, d'una "joia ferroviària" que apropa els visitants a uns paisatges impressionants. Conegut com a Carrilet, antigament unia la fàbrica de ciment Asland, al municipi de Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà.

A banda del Tren del Ciment, FGC també s'encarrega d'altres trens turístics arreu de Catalunya. Un és el Tren dels Llacs, que funcionarà del 6 d'abril al 26 d'octubre, i també dirigeixen el servei del Cremallera i els Funiculars de Montserrat, així com del Cremallera de Núria, que funcionen al llarg de l'any.