Berga licita el servei de control de plagues i prevenció de legionel·losi en espais i equipaments públics

El contracte tindrà una durada d'un any i un pressupost de prop de 45.000 euros

Nació
18 de març del 2024
El servei de control periòdic de plagues inclou actuacions de desratització, desinsectació i  desinfecció animal
El servei de control periòdic de plagues inclou actuacions de desratització, desinsectació i desinfecció animal | Wikimedia Commons
L'Ajuntament de Berga ha iniciat el procés d'adjudicació del contracte administratiu de serveis per efectuar el control integral de plagues, així com la prevenció i el control de la legionel·losi en espais públics i equipaments de titularitat municipal. El contracte del servei compta amb un sol lot, té un pressupost de 44.660,30 euros (IVA inclòs) i tindrà una durada d'un any.

La prestació del servei de control periòdic de plagues, d'acord amb els principis del control integral de plagues i tal com informen des del consistori, inclou actuacions de desratització, desinsectació i desinfecció d'insectes (principalment paneroles, mosquits i vespes) i/o animals (com rosegadors i coloms). L'objectiu és mantenir els espais públics en bones condicions de salubritat i emprendre actuacions de control de les poblacions d'aquestes espècies per garantir que no representin cap risc per a la salut.

Pel que fa a la legionel·losi, s'estableix que les persones titulars d'instal·lacions de risc són responsables del compliment de les disposicions per a la seva prevenció, mitjançant actuacions periòdiques de manteniment, neteja i desinfecció. A més, l'Ajuntament certifica que cal verificar l'eficiència d'aquests treballs, amb controls analítics periòdics de la qualitat de l'aigua, amb la finalitat que no hi hagi risc per a la salut pública.  

Tot plegat, des del consistori posen en relleu la importància de controlar les plagues i la legionel·losi, situant la prevenció com un "aspecte de vital importància per les implicacions en la salut pública i en la qualitat de vida de la ciutadania". Així, exposen que l'administració local vol disposar d'un programa de control integral de plagues anual, amb actuacions continuades al terme municipal i en edificis de titularitat pública, amb l'objectiu de mantenir-los en bones condicions higièniques i sanitàries.

Les persones naturals i/o jurídiques interessades a concórrer al concurs poden presentar les ofertes fins al 2 d'abril, mitjançant el sistema de Sobre Digitaldisponible al perfil del contractant de l'Ajuntament de Berga.
 
Arxivat a