Joves de la UE debaten sobre el concepte de «llar» a Borredà

Participants de Bèlgica, Montenegro, Gal·les i l'Estat espanyol analitzen el fenomen de la immigració a Europa

Redacció
09 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:19h

Trobada internacional a Borredà Foto: Ajuntament de Borredà


La trobada internacional 'Let's build our european home', que s'ha celebrat aquesta setmana a Borredà, ha concentrat joves de Bèlgica, Montenegro, Gal·les i l'Estat espanyol d'entre 16 i 30 anys, que han debatut sobre la 'llar' i els fluxos migratoris a Europa que estan canviant aquest concepte.

Aquesta trobada, coorganitzada per la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya (CoCat) i la Fundació Escolta Josep Carol, s'emmarca dins del programa de mobilitat europea Erasmus+. Els seus participants, segons han informat en un comunicat, són persones interessades en la immigració, els prejudicis i la multiculturalitat europea i, a més són membres actius d'organitzacions, líders de camps de treball o professionals de la joventut. 

Des de Borredà, els participants a la trobada han reflexionat sobre com està canviant el concepte de 'llar' en els països de la Unió Europea, a partir d'anàlisis sobre el creixement de nacionalismes derivats de l'arribada de persones migrades. Davant d'aquesta situació han estudiat si s'ha de veure com una oportunitat de creixement i enriquiment cultural, o com una amenaça per a la cohesió europea.