El 76% dels militants d'Unió al Berguedà es donen de baixa per discrepàncies amb la direcció

L'Executiva comarcal s'ha dissolt i els seus membres han passat a constituir la 'Plataforma política Hereus UDC 1931'

Redacció
08 de juliol del 2015
Actualitzat el 09 de juliol a les 9:44h
El Comitè Executiu Comarcal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) al Berguedà s'ha dissolt aquest dimarts al vespre, després que el 76% dels seus membres dimitissin arran dels diferents esdeveniments produïts en el sí del partit a nivell nacional. D'aquesta manera, UDC perd més de tres quartes parts dels militants a la comarca, que es donaran de baixa del partit. De la mateixa manera, caldrà veure si Unió es reestructura, si té prou militants per crear una nova Executiva o es dissol definitivament al Berguedà.

Segons han manifestat en un comunicat, la postura d'Unió a nivell nacional, donant suport a Josep Antoni Duran i Lleida, i la posterior ruptura amb Convergència Democràtica de Catalunya, els expedients disciplinaris oberts, i la falta de recolzament al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre han generat “malestar” entre els militants del Berguedà, que  han acabat prenent la decisió i posicionant-se al costat del president de la Generalitat, Artur Mas. 

Una dimissió i posterior marxa del partit, però, que va en paral·lel a la constitució d'una nova entitat gestora provisional de l'associació 'Plataforma política Hereus UDC 1931', que defensa el ple sobiranisme de Catalunya mitjançant la independència i advoca per unes eleccions de caràcter plebiscitari el proper 27-S. En aquest sentit, els militants d'Unió al Berguedà donaran suport explícit al president, i recolzaran el projecte endegat el 20 de juny. 

Entre els membres que han dimitit es troben tots els càrrecs electes del partit a la comarca, entre els quals l'alcalde de Cercs i diputat provincial, Jesús Calderer, però també el de Vallcebre, Gisclareny, Fígols i Castell de l'Areny, i altres regidors.

Tal com han precisat, els resultats de la consulta interna d'Unió el passat 14 de juny, amb un resultat del 93% de suport al no al Berguedà i a favor de la independència, van treure a la llum el “desencís” de la militància comarcal envers la direcció del partit. 
Arxivat a