«Voliana», de Marta Nebot, imatge del FeMAP aquest 2024

Enguany ha incrementat la participació en el concurs de cartells, passant d'una vintena a una trentena de propostes

Nació
26 de febrer del 2024
Actualitzat a les 15:00h
Un retall de 'Voilana', la imatge guanyadora del concurs de cartells del FeMAP 2024
Un retall de 'Voilana', la imatge guanyadora del concurs de cartells del FeMAP 2024 | FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ja té imatge per la seva tretzena edició. Seleccionada a través de l'habitual concurs de cartells, la guanyadora ha estat Marta Nebot, d'Alt Àneu, amb l'obra Voliana. L'autora ha volgut plasmar en la proposta una composició d'elements naturals del paisatge del Pirineu, juntament amb unes mans que, sense precisar cap instrument, interpreten una melodia. L'artista ha estat premiada amb 1.500 euros.

En la convocatòria d'enguany s'han presentat una trentena de cartells, tots d'artistes originaris dels municipis que formen part del Festival. La resta d'obres finalistes han estat: Música de la terra, de J.O. Garreta de la Seu d'Urgell; El despertar del llaüt, d'Anna Fañanás de Sort; Roc, de Jaume Arneu de Llívia; Divine, d'Oscar Coma d'Isona; i Trompetes de la Mort, de Ferran Castells de Tremp. Els cinc finalistes obtindran un passi per a dues persones per a tots els concerts del 2024 i un exemplar del CD del FeMAP.

Tal com han posat en relleu per part de l'organització, "el FeMAP continua apostant pel concurs de cartells com una manera per estimular la creativitat i fomentar l'art del territori pirinenc". El concurs ha seguit la mateixa mecànica que l'any passat, on dues propostes han estat escollides a través de la votació popular a xarxes socials i quatre ho han estat per un comitè. Posteriorment, ha tingut lloc la fase final, on un jurat ha decidit el cartell guanyador

Cal posar en relleu que, aquest 2024, s'ha denotat un increment de la participació al concurs de cartells, que ha passat d'una vintena de propostes a la trentena d'enguany. L'obra guanyadora de la passada edició va ser El cant de la natura, de Gerard Llimós, també d'Alt Àneu.