La Gósol-Berga en BTT prepara 64 km de camins plens d'història

Els organitzadors volen fer gaudir els participants a través d'un trajecte ple d'identitats

Redacció
10 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:35h
La 23a edició de la travessa Gósol-Berga en BTT que es farà aquest diumenge escalfa motors aquesta setmana per sorprendre tots els participants amb un recorregut de 64 quilòmetres ple d'història i de camins “de cel obert”. Així s'ha volgut definir l'edició d'enguany des dels organitzadors del Club Esquí Berguedà i els Mussols del Pedra, que han destacat el recorregut carregat de desnivell però, sobretot, d'història. 

En total, les places estan limitades a 350, una xifra a la qual s'espera arribar, sobretot després de la deslluïda cursa que hi va haver l'any passat a causa de la pluja, quan es va haver de començar més tard del previst i canviar alguns trams. En aquesta 23a edició, els participants recorreran pistes forestals envoltades de feixes que recorden un passat agrícola, i els camins que van seguir milers de republicans fins a arribar a l'exili. Així mateix, i de forma inversa, també trepitjaran el trajecte que van seguir centenars de jueus que es van amagar a Catalunya, i seguiran els pas marcat pels càtars i el record dels treballadors industrials carregats amb vagonetes de carbó.

Durant aquesta travessa, els organitzadors volen explicar aquestes històries, de la mateixa manera que fer bategar el sentiment d'estima a un territori i a un esport que busca fer gaudir els participants. Utilitzant les seves paraules, es tracta d'una ruta per passar-s'ho bé sobre de la bicicleta i "posar a prova les cames”. I tot això, enmig d'un entorn únic i a través d'un recorregut que engloba la identitat de totes les persones que, al llarg dels segles, hi han passat i se l'han fet seu.