Les Festes de Pinós de Bagà agafen personalitat amb un monogràfic de ceràmica i un espai d'alquímia

La Vila referma la seva voluntat de ser la capital medieval de Catalunya | L'Ajuntament i els organitzadors esperen milers de visitants el cap de setmana del 18 i 19 de juliol

Redacció
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 21:41h
Festes de la Baronia de Pinós
Festes de la Baronia de Pinós

Festes de la Baronia de Pinós


La 23a edició de les Festes de la Baronia de Pinós de Bagà, que tindrà lloc el 18 i 19 de juliol, es reformula i inclourà noves i més activitats complementàries, que refermaran la voluntat de la vila de ser la capital medieval de Catalunya. Així com l'any passat Bagà va acollir la II trobada de municipis medievals del país, aquest any s'incorporen tot un seguit de complements que donaran més caràcter i personalitat a la festa.

Entre aquests, un monogràfic de ceràmica i terrissa, en què mestres artesans que actualment mantenen l'ofici faran reviure al públic l'essència de l'edat mitjana. Aquest monogràfic comptarà amb un forn de cocció de ceràmica on, pas per pas, es reproduirà el procés d'elaboració de les peces. A més, les festes també incorporaran un nou espai d'alquímia, amb fins a sis parades que parlaran dels processos de recol·lecció d'herbes remeieres, i la farmàcia de Bagà es transformarà en una Apoteke de l'època. 

Per altra banda, tots els espais s'agruparan en gremis i famílies de producte primari, amb tot un conjunt d'activitats infantils i jocs a la plaça de Catalunya i al carrer Raval, que es combinaran amb espectacles en viu, batalles entre almogàvers i soldats, i barons, nobles, cavallers i artesans que ompliran i es passejaran per la vila de l'Alt Berguedà. 

 
I és que, el centre històric de Bagà, que data del segle XIII és “l'escenari perfecte” per traslladar els visitants en una època passada, on l'artesania era l'ofici, i l'honor, la qualitat més preuada. En aquest sentit, les activitats programades, que se sumaran a la Fira d'Artesania i Oficis Artesanals que tindrà lloc durant el cap de setmana amb més de 35 treballs diferents, convertiran la vila en una autèntica pel·lícula històrica i, alhora, en una de les trobades d'arts i oficis tradicionals “més importants de Catalunya”. 

Activitats complementàries

A part de la Fira d'Artesania i Oficis, les Festes de la Baronia també comptaran amb altres activitats com la Fira de Productors Agroalimentaris del Berguedà, visites teatralitzades, jocs per als més menuts i demostracions. 

En conjunt, es duran a terme més de 80 activitats des de 20 entitats amb l'objectiu de garantir la “màgia i autenticitat” de la festa, que cada any atreu milers de visitants que busquen autenticitat i experiències, i que cada vegada agafa més personalitat per desmarcar-se i convertir-se en referent i exemple de l'edat mitjana a Catalunya. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Setmana Medieval de Bagà 2014
 

Un dels artesans de les Festes de Pinós