Francesc Homs inaugura el FeMAP que engega amb el Quartet Casals

Al Berguedà es realitzaran una desena de concerts entre el 12 de juliol i el 29 d'agost

Redacció
04 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:36h
Primer concert del FeMAP 2015 a la Seu d'Urgell
Primer concert del FeMAP 2015 a la Seu d'Urgell | FeMAP

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha estat l'encarregat d'inaugurar aquest divendres al vespre el primer concert que dóna el tret de sortida a la cinquena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que també comptarà amb un total de 10 actuacions musicals a Berga, Bagà, Avià i Guardiola de Berguedà. 

L'acte ha tingut lloc a la sala de Plens de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, on el conseller ha expressat el seu suport per tirar endavant aquest projecte cultural transpirinenc, i el batlle de la ciutat ha celebrat la incorporació del municipi de l'Estat francès La Guingueta, conegut com Bourg-Madame, per primera vegada al festival. 

El tret de sortida del FeMAP l'ha donat el Quartat Casals des del claustre de la Catedral de Santa Maria d'Urgell. Aquest grup, composat pels violinistes Abel Tomàs i Meesun Hong, Jonathan Brown a la viola i Arnau Tomàs al violoncel, ha fet vibrar el públic amb melodies “refinades, exquisides i íntimes”, de Bach, Mozart i Beethoven, ha precisat l'organització, mitjançant música instrumental de tots els temps. 

De fet, aquest Quartet és un dels guanyadors de primers premis de prestigiosos concursos nacionals i internacionals, i s'ha establert com una de les bandes de corda més importants de la seva branca i generació. 

Al Berguedà, les actuacions començaran el 12 de juliol i duraran fins el 29 d'agost. Segons va explicar el director del festival, Josep Maria Dutrèn, serà una de les comarques amb més concerts. 
 

El FeMAP es consolida amb més concerts, i activitats que combinen gastronomia i turisme