Neix al Berguedà una associació de persones procedents de l'Àfrica

L'objectiu és promoure l’intercanvi cultural amb el territori d’acollida i d'augmentar la seva participació en la societat de forma igualitària

Nació
14 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:45h
Els membres d'Africatalans - Diàspora Africana al Berguedà
Els membres d'Africatalans - Diàspora Africana al Berguedà | Cedida
La Generalitat de Catalunya ha aprovat el registre oficial d'una nova associació berguedana. Es tracta d'Africatalans - Diàspora Africana al Berguedà, una agrupació formada d'una vintena de persones procedents del continent africà i que viuen en diferents pobles de la comarca del Berguedà com Berga, Puig-reig, Avià o La Nou. Entre les nacionalitats de les persones membres, s'hi troben el Marroc, Mali, Senegal, Gàmbia, Togo, Benin, Costa d'Ivori, Guinea, Guinea-Bissau, Catalunya i Burkina Faso. La representació de l'associació va a càrrec de Nadjimu Ilukpedju, com a president, i Mariama Manneh, com a vicepresidenta.

L'objectiu principal de la Diàspora Africana al Berguedà és promoure l'intercanvi cultural entre la població d'acollida i les persones procedents de l'Àfrica, a través de dos eixos principals: la cohesió i suport mutu entre els membres, i la lluita per trencar les barreres amb el veïnat de la comarca. En relació amb la primera línia d'acció, l'entitat assessora als membres en matèria de drets bàsics i tràmits d'estrangeria. A més, també fomentaran la participació dels membres en propostes i iniciatives socials, culturals, esportives, entre altres, que tinguin lloc a la comarca.

Pel que fa a la interacció amb els veïns i veïnes del Berguedà, l'associació treballarà per tirar endavant activitats i iniciatives que combatin el racisme i tota mena de discriminacions a través, per exemple, d'activitats conjuntes de coneixença mútua a través de propostes lligades amb la cultura, la religió o la llengua.

Les activitats s'aniran concretant els mesos vinents. Així, des de l'associació s'anima a totes les persones, sigui quin sigui el seu lloc de procedència, a participar en les futures accions d'Africatalans - Diàspora Africana al Berguedà