La Baells millora l'accés de les embarcacions i construeix unes grades al peu de la presa

Les obres, que acabaran a finals d'estiu, també inclouran una planta de neteja de les embarcacions i uns armariets per als objectes personals

Redacció
03 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:53h
Obres a la presa de La Baells
Obres a la presa de La Baells | CCBerguedà

L'embassament de La Baells comptarà amb un millor accés per a les embarcacions, i unes grades amb capacitat per a 300 persones, que permetran gaudir de les diverses competicions que s'hi realitzen durant l'any. Aquestes són algunes de les obres de millora que l'empresa Tehorsa ha començat aquesta setmana a la zona de la presa, segons ha informat el Consell Comarcal del Berguedà. 

Aquesta societat, de fet, és l'encarregada de les obres d'execució del projecte de la Ruta Verda del Llobregat, que passa per aquesta mateixa zona, i que es complementa amb les diverses activitats i serveis relacionats amb la presa. A part d'aquestes millores, a més, també es col·locarà una marquesina amb capacitat per a 20 armariets per deixar els objectes personals, s'instal·laran nous punts elèctrics, i una planta de neteja i desinfecció per a les embarcacions. Aquest darrer elements és imprescindible perquè La Baells és un embassament en estat de confinament per la presència del musclo zebrat, una espècie invasora. 

Segons l'ens comarcal, es preveu que aquestes actuacions puguin finalitzar-se a finals d'estiu, permetent assegurar una correcta neteja de les embarcacions quan acabi la temporada, així com un espai adaptat per a totes aquelles persones que utilitzen la presa com a lloc d'entrenament. En aquest sentit, el Consell Comarcal recorda que La Baells disposa d'un carril de natació en aigües obertes d'un quilòmetre.
 

Obres a La Baells Foto: Consell Comarcal del Berguedà