El Consorci del Lluçanès explicarà els beneficis de ser comarca a Sta Maria de Merlès

L'acte de la campanya 'El 26J vota Lluçanès' tindrà lloc el 17 de juliol al municipi berguedà

Redacció
03 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:53h

Santa Maria de Merlès Foto: Ajuntament de Santa Maria de Merlès


El Consorci del Lluçanès ja té en marxa la campanya que portarà aquesta zona a decidir si vol o no convertir-se en la 43a comarca de Catalunya, després de la consulta del proper 26 de juliol. Per això, s'han programat actes a tots els municipis amb la finalitat d'incentivar la participació, però també d'informar la ciutadania sobre què pot suposar aquesta nova organització territorial. 

A l'únic municipi del Berguedà implicat, Santa Maria de Merlès, es farà una xerrada a càrrec de Montse Barniol el proper divendres 17 de juliol. Aquest és un dels actes que es va presentar aquesta setmana al monestir de Santa Maria de Lluçà (Osona), on també es va presentar l'eslògan 'El 26J vota Lluçanès'. 

El Consorci també ha editat un document que busca explicar el per què d'esdevenir comarca, on s'inclouen arguments per votar favorablement el 26 de juliol, com ara la millora de la qualitat de vida, un major finançament, competències i serveis, i el potenciament de l'economia. Segons aquest text, es tracta d'una “oportunitat històrica”, i nega “duplicitats” amb el Consell Comarcal, que serà l'òrgan que substituirà l'actual Consorci del Lluçanès. A més, s'ha realitzat un llibret, que s'enviarà a totes les llars, i diversos butlletins electrònics i espots.