Una vintena de persones reclamen a Berga el dret dels grecs a decidir

Els manifestants critiquen les institucions financeres i polítiques capitalistes

Redacció
02 de juliol del 2015
Actualitzat a les 21:12h
Concentració a Berga en solidaritat amb el poble grec
Concentració a Berga en solidaritat amb el poble grec | Aida Morales

Una vintena de persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda a la plaça de Sant Pere de Berga per reclamar el dret del poble grec a decidir sobre el seu propi futur, tant econòmic com social. A les portes de l'Ajuntament, i amb la presència dels regidors de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Francesc Ribera i Anna Alsina, els manifestants han llegit un manifest "contra l'Europa del xantatge financer i per la sobirania dels pobles". 

 

 

Des de Berga, els manifestants han volgut enviar la seva "solidaritat" i han denunciat les "imposicions de les institucions europees i internacionals" que, tal com han reivindicat, "minen la sobirania" de Grècia. Per aquest motiu, han demanat una solució per "alliberar el deute" i poder sortir de la crisi amb un model econòmic sostenible. 

A més, també han recordat la situació en què viuen milers de grecs, amb una "crisi humanitària sense precedents". Segons han afirmat, el 30% està per sota del llindar de pobresa, i d'això n'han culpabilitzat les institucions financeres i les polítiques capitalistes. 

La concentració ha durat poc més de mitja hora, i ha finalitzat amb la penjada d'una pancarta al mur de l'església de Santa Eulàlia. 
Arxivat a