Els pobles petits del Berguedà demanen a la Diputació ajudes per a camins i carreteres

Esteve s'entrevista amb l'alcalde de Gisclareny, Capolat, Montclar, La Nou, Sagàs, la Quar, Santa Maria de Merlès i Vallcebre, entre d'altres

Redacció
01 de juliol del 2015
Actualitzat a les 20:21h

El president en funcions de la Diputació de Barcelona amb els alcaldes dels municipis petits del Berguedà Foto: Pau Fabregat


El president en funcions de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha volgut realitzar una última trobada amb els alcaldes i representants dels ajuntaments de menys de 1.000 habitants del Berguedà, per analitzar el suport que, durant aquesta última legislatura, ha donat l'ens supracomarcal als consistoris, així com escoltar quines segueixen essent les necessitats. 

Esteve s'ha entrevistat el matí d'aquest dimecres a Gisclareny amb el seu alcalde, Joan Tor, però també amb la de Capolat, Mireia Basora; Fígols, Antonio Garcia; Montclar, Raquel Sala; la Nou, Eleuteri Adelantado; la Quar, Antoni Franch; Sagàs, Sílvia Triola; Sant Jaume de Frontanyà, Rubén Lladós; Santa Maria de Merlès, Josep Costa; Viver i Serrateix, Isabel Serra; Vallcebre, Lluís Cadena; Castellar de N'Hug, Salvador Joncà, i Cercs, Jesús Calderer. Amb ells, ha recalcat “l'atenció especial” de la Diputació de Barcelona envers els municipis petits, remarcant la “discriminació positiva” que afirma que hi ha hagut per “servir millor els que més ho necessiten”. 

En aquest sentit, ha recordat la línia específica de suport als ajuntaments de menys de 1.000 habitants que la Diputació va engegar, a través de la qual es vol assegurar l'equilibri territorial i garantir la prestació adequada dels serveis públics locals. Així mateix, s'ha fet balanç dels ajuts concedits, i els alcaldes han manifestat la necessita que l'òrgan supracomarcal segueixi tenint “sensibilitat” per les demandes dels pobles petits que, tal com han assegurat, tenen necessitats especials. Entre aquestes, han assenyalat la conservació de camins i carreteres, i la millora de les telecomunicacions, com algunes de les més importants.