Les set empreses que van facturar més de 10 milions al Berguedà

El Sistema Anual de Balanços Ibèrics recull les dades d'aquestes societats el 2013

Redacció
01 de juliol del 2015
Actualitzat a les 14:25h
El Berguedà es caracteritza per ser una comarca de petites i mitjanes empreses. No obstant això, i segons la base de dades del Sistema Anual de Balanços Ibèrics del 2013, que publica la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona en el seu informe anual del 2014, hi ha set empreses berguedanes que van facturar més de 10 milions d'euros ara fa dos anys. 

Entre aquestes, Montajes Rus, encarregada de la reparació i muntatge d'equips de mineria i plantes industrials; Catalana de Pinsos, dedicada a la comercialització de cereals i aliments per a animals; Ballús, que comercialitza combustibles; la Serradora Boix, centrada en la fabricació d'envasos i embalatges de fusta; Cedinsa Conservació, dedicada a l'explotació, conservació i manteniment d'infraestructures; la constructora de carreteres Pasquina, que també es dedica a la reparació i demolició d'immobles; i Comercial Peralba, centrada en el comerç de ferreria, fontaneria i calefacció. 

Al Berguedà, només el 20% de les 200 primeres empreses realitzen activitat exportadora, segons l'informe, el que representa el percentatge més baix de les 11 comarques que conformen la demarcació de Barcelona.
 

Més informació: El Berguedà, a la cua de la recuperació econòmica dins de la demarcació de Barcelona