El Govern destinarà 364.000 euros a ampliar l'abocador de Berga-Cercs

El dipòsit de residus va ser construït el 1996 i, des de llavors, ha patit diverses modificacions

Redacció
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 21:52h
Abocador de Berga-Cercs
Abocador de Berga-Cercs | Consell Comarcal del Berguedà

El Consell Executiu del Govern de la Generalitat que s'ha realitzat aquest dimarts ha aprovat una subvenció directa al Consell Comarcal del Berguedà per ampliar el dipòsit controlat de residus de Berga-Cercs, que es trobava al final de la seva vida útil. 

Amb aquest acord, l'òrgan comarcal rebrà un import màxim de 364.921,49 euros, que serviran per ampliar la instal·lació i garantir la capacitat de deposició dels residus. Aquesta serà la novena fase del projecte constructiu de l'abocador, que està en funcionament des de 1996 i que, des de llavors, s'ha anat adequant en funció de les necessitats del Berguedà. A partir del 2008 van començar les seves obres de remodelació i ampliació, que van consistir en la clausura parcial del dipòsit, l'ampliació de la seva capacitat, i la construcció d'una planta de transferència per a la fracció orgànica.

Segons el Consell Comarcal, aquest abocador dóna servei a tots els municipis de la comarca, i compleix tota la normativa reguladora per a aquest tipus d'instal·lacions. La seva gestió va a càrrec de l'òrgan comarcal, mitjançant una concessió a l'empresa Tractaments Ecològics S.A. 
 

Consell Executiu Foto: Govern


 
Arxivat a