Som Avià i ERC pacten un govern estable amb la prioritat posada en els projectes

Els republicans es quedaran tres regidories, i afirmen que hi ha "bona entesa" amb Patrocini Canal

Redacció
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:15h
El partit polític format per independents que va guanyar les darreres eleccions municipals del 24 de maig amb cinc dels 11 regidors disponibles, Som Avià, ha decidit proposar un pacte a Esquerra Republicana de Catalunya, que en va assolir tres, per afavorir la governabilitat del municipi i poder tirar endavant, amb més agilitat, els diferents projectes pendents. 

Així ho ha explicat a NacióBerguedà el líder d'Esquerra, Josep Subirana, que ha assegurat que és un pacte “de bones intencions” que va venir de part de la líder de Som Avià, Patrocini Canal, i del seu equip, i a través del qual s'intentarà assolir més “estabilitat” i un repartiment de les tasques més eficient. De fet, ha precisat, “governar un ajuntament vol dir molta feina”, motiu pel qual un major nombre de persones dins de l'equip de govern facilitarà l'atenció a la ciutadania. 

En aquest sentit, ERC es quedarà amb les regidories de Noves Tecnologies, Formació i Comunicació; Sanitat, Medi Ambient i Qualitat de Vida; i Governació, Hisenda i Esports. No obstant això, i segons ha precisat, la “prioritat” d'Esquerra no va ser dirigir gaires àrees de l'ajuntament o poder optar a l'alcaldia, sinó que, el que busquen, és “que no hi hagi problemes per tirar els projectes endavant”. Per això, l'alcaldia estarà a mans de Som Avià durant tota la legislatura.

De fet, diversos projectes són compartits o complementaris entre les dues llistes que, malgrat contemplar prioritats diferents, tenen uns mateixos objectius principals. Entre aquests, Subirana ha assegurat que “no es faran obres faraòniques”, tot i que sí que es donarà importància al medi ambient i a l'eficiència energètica, intentant modificar leds i estalviant energia en diversos equipaments municipals; aconseguir la depuradora; millorar la seguretat viària al municipi, i fer que el consistori i les adjudicacions d'obres siguin “totalment transparents” i sota una decisió tècnica. 

Expectatives altes

Sembla que entre Som Avià i ERC hi ha bones vibracions. Si més no, així es veu a priori, tot i que el líder republicà ha avisat que, “si els projectes no es mouen”, el seu grup s'haurà de repensar el seu paper dins de l'equip de govern. 

A hores d'ara, però, ha afirmat que “de moment molt bé” i que, en aquells temes en què s'ha començat a treballar hi ha hagut “bona entesa” i “relacions positives”.