Les temperatures continuen pujant al Berguedà fins gairebé els 34ºC

La comarca queda exclosa aquest dimarts del mapa de perill d'ozó

Redacció
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:08h

Al'ombra dels arbres i a porp de l'aigua, la millor manera de passar les hores més caloroses. Foto: Adrià Costa


Les temperatures al Berguedà i al conjunt de Catalunya han continuat pujant aquest dilluns i dimarts. Respecte de l'inici del cap de setmana han pujat un grau, segons dades registrades als observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya, i des de diumenge, la temperatura ha incrementat, a totes les estacions, un mínim de mig grau. 

D'aquesta manera, la temperatura ha assolit nivells màxims que s'acosten als 34ºC a punts del Baix Berguedà com La Quar, i més de 32ºC a zones de l'Alt Berguedà, com ara Guardiola. 

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del pla Procitat per l'onada de calor, que s'espera que pugui anar disminuint a mesura que avança la setmana. 

De moment, però, els nivells d'ozó troposfèric han disminuït a Catalunya, i ja no afecten el Berguedà. Protecció Civil, però, demana a la ciutadania que extremi les precaucions si es fan activitats a l'exterior, i que es vagi molt en compte per l'alta probabilitat d'incendis. Així mateix, recomana a la ciutadania que s'hidrati constantment, que obri les finestres durant la nit, i que utilitzi roba lleugera i gorres per evitar insolacions. 


Temperatures màximes de dissabte

Santuari de Queralt: 29,2ºC
Gisclareny: 26,5ºC
Guardiola de Berguedà: 31,8ºC
La Quar: 32ºC


Temperatures màximes de diumenge

Santuari de Queralt: 29,7ºC
Gisclareny: 27,7ºC
Guardiola de Berguedà: 32ºC
La Quar: 33ºC



Temperatures màximes de dilluns

Santuari de Queralt: 30,1ºC
Gisclareny: 27,6ºC
Guardiola de Berguedà: 32,5ºC
La Quar: 33,5ºC