La PAHC Berguedà empapera una oficina del BBVA de Berga

Plataformes d'arreu de Catalunya realitzen accions paral·leles per demanar solucions adequades a la situació de centenars de famílies

Redacció
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:56h
Oficina del BBVA empaperada
Oficina del BBVA empaperada | PAHC
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà s'ha sumat, aquest dimarts, a l'acte conjunt de tot Catalunya que la PAH ha organitzat per protestar contra el BBVA. L'acció a la comarca s'ha desenvolupat sense incidents i durant 15 minuts a l'oficina del passeig de la Pau de la capital del Berguedà, quan una quinzena de persones han enganxat adhesius a les vidrieres i han difós el manifest de protesta general. 

Segons han explicat a NacióBerguedà, l'acció a Berga ha començat a un quart d'onze de manera simbòlica per protestar sobre la situació de moltes famílies que es veuen sense possibilitat de fer front a les necessitats bàsiques diàries, per haver de fer front a una hipoteca. A més, i després de la compra de Catalunya Caixa per part del BBVA, el nombre de famílies dependents d'aquest banc ha incrementat, i el nombre de solucions ha disminuït: "Hi ha hagut un descens important de solucions als casos i un repunt de llançaments sense alternativa habitacional". 

A Berga, malgrat que no hi ha hagut incidents, l'entitat bancària ha tancat les instal·lacions, mentre que a Barcelona s'estan mantenint negociacions entre membres de la Plataforma i del banc. 

A nivell general, les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca d'arreu de Catalunya demanen dacions sense romanents, ja que el lliurament de l'habitatge consideren que ha de ser suficient per saldar el deute; condonacions de deute, ja que no es pot deixar una família al carrer i continuar reclamant-li l'import de la hipoteca; l'anul·lació de l'IRPH, i la devolució "immediata" dels imports que sense ordre judicial "han robat als avaladors". A més, recorden que es tracta d'entitats financeres "rescatades" amb els diners de tots els ciutadans. 
 
Arxivat a