Berga posa en marxa el Programa de Lleure Inclusiu

Totes les entitats i casals d'estiu rebran un quadríptic amb recomanacions per tractar la diversitat funcional

Redacció
29 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:13h
L'Ajuntament de Berga amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà torna a posar en marxa, aquest estiu, el Programa de Lleure Inclusiu, un servei de monitoratge de reforç per tal que els nens i nenes amb discapacitat puguin participar en algunes de les activitats de lleure de l'estiu. Aquesta projecte, segons ha informat l'ens comarcal, es desenvolupa amb el suport dels Mountain Runners del Berguedà, així com de l'àrea d'educació, esports i serveis socials del consistori. 

La proposta del Programa es va iniciar el 2010 amb voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats dels més joves, potenciar-ne l'autonomia i afavorir la seva inclusió, en cas que tinguessin algun tipus de discapacitat física o psíquica. 

Quadríptic d'orientació dels monitors

L'Oficina d'Inclusió Social també ha elaborat un quadríptic adreçat als monitors per informar i orientar-los sobre com tractar la diversitat funcional d'alguns nens i nenes per tal de garantir la seva participació en diferents activitats. 

En aquest fulletó, es poden trobar diverses recomanacions, així com recursos i jocs que poden ajudar els monitors a realitzar activitats de sensibilització amb tot el grup. Aquest quadríptic es distribuirà aquest estiu pels diferents casals i entitats que realitzen activitats amb infants i joves.