Berga espera rebre 120 participants en les noves jornades de donació de sang

El Banc de Sang i Teixits serà a la ciutat els dies 14 i 15 de juny

Redacció
13 de juny del 2023
Actualitzat a les 16:12h
Una sanitària analitza una la mostra d'una de les donacions
Una sanitària analitza una la mostra d'una de les donacions | Banc de Sang i Teixits
En coincidència amb el Dia Mundial del Donant de Sang (14 de juny), Berga acull dues jornades de donació de sang i plasma a l'Hotel d'Entitats. El Banc de Sang i Teixits serà present demà, 14 de juny, de 17.00 a 21.00 hores, i l'endemà, 15 de juny, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores. Des de l'organització, esperen que participin més de 120 persones en aquesta nova campanya.

Segons exposa el Banc de Sang i Teixits en un comunicat de premsa, les reserves de sang són estables per a cobrir les necessitats dels pròxims set dies. Tot i això, com que cada dia es fa servir sang, cal que contínuament hi hagi donacions. A més, assenyalen que les campanyes com la de Berga, amb proximitat a les vacances, generen donacions permetran mantenir les reserves de sang en uns nivells òptims a les portes de l'estiu. I és que, segons recorden, és l'època que més baixa la donació, ja que menys persones van a donar sang.
 
Amb tot, des de l'ens detallen que, de cada donació se'n beneficien tres persones, perquè la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Així, cada component s'utilitza per a diferents tractaments. D'altra banda, també emfatitzen que altres dades rellevants, com per exemple, que cada dia fan falta 1.000 donacions de sang per donar resposta a les necessitats dels pacients, o que una de cada dues persones necessitarà sang en algun moment de la seva vida.

Les persones interessades a participar de les jornades de donació han reservar hora a la pàgina donarsang.gencat.cat
 
Arxivat a