Berga viu un Passacarrers de dissabte passat per aigua i pendent del cel

La passada ha patit una estona d'aturada i no s'ha reprès fins a les 21.30 hores

10 de juny del 2023
Actualitzat a les 21:30h
La Guita xica, durant el salt del Passacarrers a Sant Pere
La Guita xica, durant el salt del Passacarrers a Sant Pere | Lídia López
Berga celebra el Passacarrers de dissabte pendent del cel. Després que la pluja donés una treva als sempre perjudicats nens i nenes, celebrant amb bonança la seva Patum Infantil, la meteorologia ha passat factura avui, amb xàfecs intermitents al llarg de la tarda i puntualment forts que han posat en dubte si els Gegants i berguedans d'arreu haurien de sortir al carrer amb impermeable en lloc d'amb el barret

Quan tot just quedaven 40 minuts per l'inici de la passada de dissabte, els núvols s'han dissipat i han donat pas a una estabilitat agafada amb pinces. De fet, des de l'Ajuntament de Berga han informat que el Passacarrers s'anirà desenvolupant amb normalitat, excepte si es posa a ploure novament. Així, en cas de pluja, la passada s'aturarà i es reprendrà ajustant el recorregut.

Sigui com sigui, l'amenaça de ruixat no ha fet enrere els patumaires més engrescats, que han plantat cara a la meteorologia. Per això, a les 19.30 hores, moment de l'inici del Passacarrers, Sant Pere estava força plena. L'ambient refrescat ha ofert a les Maces un salt tranquil i agradable. Ara bé, quan ha petat el darrer fuet, ha tornat a engegar la pluja.

La nova situació meteorològica ha fet actuar la colla de la Guita xica, que davant la pluja, han optat per cobrir el cap de la Guita per fer el salt a la plaça. Però la situació no ha millorat, i per aquest motiu, des del consistori han decidit fer una pausa abans de la sortida dels Gegants, els últims a fer el seu ball, a l'espera que el ruixat es dissipés. L'aturada ha estat d'uns deu minuts, moment que els Gegants vells han sortit coberts amb el seu impermeable transparent. Ara bé, de seguida s'ha pogut comprovar que la pluja no tan sols no marxava sinó que es feia valenta, així que en acabar el seu ball, han tornat a l'aixopluc de l'Ajuntament.
 
Arxivat a